In Rotterdam is de onderwijseditie van de Bosatlas van Nederland Waterland gepresenteerd. Jeugddijkgraaf Bart Bongaards maakte van de gelegenheid gebruik om een wedstrijd voor scholieren te lanceren.

De Bosatlas van Nederland Waterland heeft het leven met water door de eeuwen heen vastgelegd in kaarten, grafieken en foto’s. De atlas is een naslagwerk dat het verleden, heden en de toekomst van het water in Nederland overzichtelijk presenteert.

Jeugddijkgraaf Bart Bongaards overhandigde het 1e exemplaar van de speciale Bosatlas aan dr. Joop van der Schee, bijzonder hoogleraar aardrijkskunde voor het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap. Alle middelbare scholen ontvangen binnenkort een pakket van 10 exemplaren van de Bosatlas van Nederland Waterland. In Flevoland en in Rotterdam krijgen de scholen 15 exemplaren. Bart: “Ik hoop dat de atlas veel gebruikt wordt! Je ziet dat mijn leeftijdsgenoten vaak weinig weten over waterbeheer. Dat is raar, want zonder waterbeheer zou je in grote delen van Nederland niet eens kunnen wonen. Het Jeugdwaterschapsbestuur wil heel graag meer jongeren betrekken. Nu hebben wij een wedstrijd bedacht: wie het leukste filmpje maakt over waterbeheer, mag met zijn hele klas op schoolreisje naar een Nederlands pretpark naar keuze! Wij hopen dat heel veel leerlingen een filmpje maken. Wij zetten alle filmpjes op onze website http://www.jeugdwaterschap.nl en kiezen aan het einde van het jaar een winnaar.”

op http://www.jeugdwaterschap.nl is informatie te vinden over de wedstrijd en kunnen de filmpjes worden ge-upload . Het dagje uit is inclusief vervoer en wordt aangeboden door de Unie van Waterschappen en de begeleidersgroep van het Jeugdwaterschapsbestuur.

Naar de website

VorigeFly-in Aviodrome
VolgendeTest je mediawijsheid in mediawijsland
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter