Kennisnet organiseert samen met WikiKids een schrijfwedstrijd rondom de Troonswisseling. Vul de de internet-encyclopedie vóór en dóór kinderen aan met artikelen over Willem-Alexander, de abdicatie of het Wilhelmus en maak met je klas kans op een dagje Den Haag.

Het artikel mag gaan over alles wat met de Troonswisseling te maken heeft. Je kunt verder werken aan het artikel van Willem-Alexander of Beatrix. Maar je kunt ook schrijven over het paleis van de koningin,de plek waar de inhuldiging plaatsvindt, over ons koningshuis of het land waar Maxima vandaan komt. Schrijf een artikel dat iemand anders nog niet heeft
kunnen bedenken.

Heb je het beste artikel geschreven? Of de mooiste foto(reeks) gemaakt? Dan win je! De winnaar wordt door een jury vastgesteld.

De winnaar krijgt voor zijn klas een compleet verzorgde dag naar de Haagse Tribune. Hier leer je op een leuke manier over politiek, democratie en rechtsstaat.

De wedstrijd begint op 28 maart 2013 en duurt tot 27 april 2013. Speciaal voor leerkrachten is ook een lesbrief beschikbaar.

Naar de website

VorigeGratis cursus: Sta op tegen pesten
VolgendeOverblijf TV kijkoverzicht
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter