Edu'Actief vindt het belangrijk dat jongeren zich prettig en veilig voelen op school. Pesten en gepest worden hoort daar niet bij. Wij willen iedere school en gemeente uitnodigen om samen met ons op te staan tegen pesten. Daarom stellen we onze Sta op tegen pesten!-introductietraining t.w.v. € 100,- gratis beschikbaar. Sta ook op!

Sta op tegen pesten!
De Sta op tegen pesten!-aanpak is een snelle, oplossingsgerichte aanpak, waarbij het groepsproces centraal staat. Jongeren worden duidelijk geconfronteerd met de effecten van hun gedrag, waarbij pesters, slachtoffers en meelopers de kans krijgen hun gedrag positief te veranderen. Sta op tegen pesten! is gebaseerd op No Blame, een aanpak waarbij effectief bewezen is dat het pesten in 89% van de gevallen binnen een week stopt. Deze aanpak is ontwikkeld vanuit de methode Leefstijl, een structureel programma dat werkt aan onder andere groepsklimaat, zelfvertrouwen, weerbaarheid en empathie.

In de training wordt aandacht besteed aan:

Preventief: pesten voorkomen
Curatief: pesten aanpakken
Het 7-stappenplan


Genodigden: de wethouder en scholen in uw regio
We nodigen u, samen met alle PO- en VO-scholen uit de regio en de wethouder van Onderwijs binnen uw gemeente uit voor de gratis training. Ervaar zelf hoe de Sta op tegen pesten!-aanpak werkt en maak gebruik van dit specifieke aanbod.

Naar de website

VorigeBepaal de energietoekomst van 2030
VolgendeDoe mee met de Troonswisseling schrijfwedstrijd!
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter