Hierbij het kijkoverzicht van Overblijf TV. Alvast veel kijkplezier!

Klokhuis Overblijf TV wordt wekelijks van maandag tot en met vrijdag uitgezonden op www.overblijftv.nl.

Donderdag 4 april: tenten
Een tent is niet meer dan een draagbaar huis gemaakt van stof en opgehouden met een paar stokken. En toch beschermt een tent je tegen kou, regen, wind en allerlei andere ongemakken. In de tentenfabriek wil Lisa wel eens zien hoe ze tenten maken die dat allemaal voor elkaar krijgen.

Vrijdag 5 april: fotosynthese
Planten slaan zonne-energie op. In de tropische kas van de Universiteit Wageningen onderzoeken ze wat planten met al dat opgeslagen zonlicht doen. Fotosynthese is het toverwoord.
----------------
Maandag 8 april: aardwarmte
Bart gaat op zoek naar aardwarmte. Op twee kilometer diepte blijkt het water behoorlijk warm te zijn; zo\'n 60 graden! Hoe komt dat? En kunnen we dat water gebruiken? Bart komt terecht op een boorplaats en in een kwekerij van tropische planten.

Dinsdag 9 april: onzichtbare sterren
Mustafa reist af naar Chili. Daar wordt een enorme telescoop gebouwd. Een Nederlandse onderzoeker die helpt met bouwen, legt uit wat er met de telescoop allemaal kan. Sterrenkundige hopen er nu nog onzichtbare sterren mee te kunnen waarnemen. Maar hoe kan je nou onzichtbare sterren zien?

Woensdag 10 april: hooikoorts
Hooikoorts wordt veroorzaakt door pollen. Maar wat doen die pollen in je lichaam en wat doe je er tegen. Lisa doet daarvoor een allergietest. Verder wil ze weten hoe een hooikoortsbericht wordt gemaakt. Daarvoor gaat ze naar buiten met een pollenvanger.

Donderdag 11 april: orthodontist
Als je gebit niet helemaal goed aansluit moet je een beugel. Maar wat voor beugel? En wat doet \'ie precies? Dolores krijgt een uitgebreide uitleg van Rene en Buyan, twee bijna afgestudeerde orthodontisten. De modernste technieken passeren de revue; van 3D gebitsscan tot aan de \'plakcamera\'.

Vrijdag 12 april: koekjes
Nederlanders zijn de grootste snoepers ter wereld! We eten samen zo\'n 72 miljoen koekjes en biscuitjes per jaar! Hoog tijd dat Lisa eens naar de koekjesfabriek gaat om te kijken hoe al dat lekkers wordt gemaakt. Ze volgt het bedenken en bakken van een nieuw koekje. Het Amsterdammertje. De knapperigheid van het koekje wordt wetenschappelijk getest.

Naar de website

VorigeDoe mee met de Troonswisseling schrijfwedstrijd!
VolgendeTrammenland: lesmodule voor het digitale schoolbord
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter