DGM in de klas

Medewerkers van het Directoraat-Generaal Migratie (DGM) van het ministerie van Justitie en Veiligheid komen graag een interactieve gastles geven over migratie! Er zijn geen kosten aan verbonden.

Bij het DGM stellen onze medewerkers onder andere regels op voor de toelating, opvang en terugkeer van migranten. Zij werken daarbij nauw samen met organisaties die de regels uitvoeren, zoals de Immigratie- en Naturalisatiedienst, het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers en de Dienst Terugkeer en Vertrek.

Veel mensen hebben een mening over migratie en migranten, uw leerlingen vast ook. Onze betrokken en enthousiaste gastdocenten gaan met uw leerlingen graag in gesprek over ons werk en met welke vraagstukken en samenhangende dilemma’s wij te maken hebben. We richten ons op middelbare scholieren op HAVO/VWO-niveau en (V)MBO bovenbouw.

Het is niet nodig dat de leerlingen al voorkennis hebben over migratie. Maar enige kennis kan de gastles wel meer diepgang geven. De gastles biedt ons de kans om te horen hoe jongeren over migratie(beleid) denken. Onze gastdocenten staan open voor alle standpunten; we (ver)oordelen niet. Wel verlangen we van de leerlingen dat ze hun standpunten onderbouwen. We laten zien dat migratie meerdere, soms onverwachte, kanten heeft.

Zelf denken we dat het onderwerp goed past bij vakken waarin bredere maatschappelijke thema’s worden behandeld, zoals de vakken Mens en Maatschappij en Geschiedenis. De gastles past in een lesuur. In overleg kan de gastles ook langer duren of kunnen we een aantal lessen achter elkaar verzorgen.

Heeft u interesse in een gastles? Stuur dat een berichtje naar postbus.tsenv@minjenv.nl Wilt u ook uw telefoonnummer vermelden? We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op!

Naar de website

VorigeUitgebreide basiscursus sterrenkunde Leer het heelal begrijpen
VolgendeOprichter Snapchat te gast in College Tour
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter