Oprichter Snapchat te gast in College Tour

Speciaal voor de NPO-brede viering van 70 jaar Nederlandse televisie van 1 t/m 4 oktober, maakt KRO-NCRV een speciale uitzending van College Tour met als gast Evan Spiegel, de oprichter en CEO van Snapchat. Studenten gaan met hem in gesprek over het veranderende medialandschap, de toekomst van televisie, original content en de steeds groter wordende invloed van social media. Studenten die een vraag aan Evan Spiegel willen stellen, kunnen zich vanaf nu aanmelden. De aflevering met Spiegel wordt op maandag 4 oktober om 20:35 uur uitgezonden bij KRO-NCRV op NPO 2.

Evan Spiegel is de oprichter en CEO van een van de populairste apps ter wereld: Snapchat. Snapchat heeft wereldwijd 293 miljoen dagelijkse gebruikers en bereikt in Nederland maandelijks 4,5 miljoen gebruikers. Daarmee behoort Snapchat tot de absolute top van de techbedrijven. Sinds een aantal jaar maakt Snapchat eigen programma’s: er worden dramaseries, documentaires en realityseries geproduceerd, die vaak worden gedragen door grote sterren zoals Will Smith en Ryan Reynolds. De NPO en Talpa Network publiceren sinds kort fragmenten van hun televisieprogramma’s op Snapchat.

Bod van Facebook
Evan Spiegel wordt in het invloedrijke zakenblad Business Insider ‘de Picasso van de techwereld’ genoemd. Die erenaam krijgt hij vanwege zijn grote creativiteit. Facebook-topman Mark Zuckerberg deed in 2013 een bod van 3 miljard op Snapchat. Spiegel sloeg het aanbod af. Velen verklaarden hem voor gek, maar achteraf bleek het een meesterlijke zet: Snapchat groeide in de jaren daarna als kool. Op zijn 25ste was Evan Spiegel de jongste selfmade-miljardair ter wereld. Forbes schat zijn huidige vermogen op 13,2 miljard dollar.

De toekomst van tv
In de week dat de NPO het zeventigjarig bestaan van televisie in Nederland viert, is Spiegel te gast bij College Tour in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. Presentator Twan Huys: “Evan Spiegel stond al jaren op onze radar. Hij past in het rijtje Bill Gates, Mark Zuckerberg en Steve Jobs. Met Spiegel hebben we de ideale gast voor deze speciale aflevering van College Tour.”

Over 70 jaar Nederlandse televisie
Op 2 oktober 1951 werd de eerste officiële Nederlandse televisie-uitzending vanuit Bussum uitgezonden. Precies 70 jaar later viert de NPO de spraakmakende programma's die Nederland geïnformeerd, ontspannen en verbonden hebben. Kijk van vrijdag 1 tot en met maandag 4 oktober naar 70 jaar Nederlandse televisie. Op alle NPO-netten, NPO Start en de online kanalen zijn tal van nieuwe, speciale programma's te zien. Naast 70 uur aan nieuwe programma's is ook een schat aan de beste programma's van de afgelopen 70 jaar te zien. Frans Klein, Directeur Video bij de NPO, is blij met de komst van Evan Spiegel: “Ik vind het belangrijk dat we niet alleen terugblikken op wat tv vroeger was, maar dat we ook onze blik op de toekomst richten. Een mediavisionair van wereldformaat als Spiegel is daarom de passende gast voor College Tour in dit jubileumweekend, naast de 70 uur aan andere nieuwe programmering die de NPO biedt.”

Aanmelden
Studenten die een vraag aan Evan Spiegel willen stellen, kunnen zich vanaf nu aanmelden via https://kro-ncrv.nl/programmas/college-tour voor de opnames op vrijdag 1 oktober in Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum.

De speciale uitzending van College Tour is te zien op maandag 4 oktober om 20:35 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Naar de website

VorigeDGM in de klas
VolgendeLaat de geschiedenis herleven
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter