Wat is de Maand van de Geschiedenis?
De Maand van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland en vindt elk jaar plaats in oktober. Media, culturele, historische, literaire en toeristische instellingen slaan deze maand de handen ineen om geschiedenis in de schijnwerpers te zetten, in 2015 rond het thema Tussen Droom & Daad.

Ontdek gisteren om vandaag te begrijpen
Geschiedenis is altijd aanwezig, maar het moet wel verteld, aangevuld, genuanceerd en gedeeld worden. Vanuit het verleden kun je het heden beter begrijpen en zo ook een beter begrip vormen van jezelf, je eigen achtergrond of omgeving. Begrip leidt tot inzicht, nuancering en mogelijk een andere kijk op de wereld. Daarom vinden wij het belangrijk om één maand in het jaar geschiedenis extra aandacht te geven. Zo laten we je gisteren ontdekken om vandaag te begrijpen.

Organisatie
De Maand van de Geschiedenis wordt georganiseerd door het Nederlands Openluchtmuseum en de Nacht van de Geschiedenis door het Rijksmuseum. Het vfonds is hoofdpartner en –investeerder van de Maand en Nacht van de Geschiedenis. Om het evenement tot een succes te maken werkt het Nederlands Openluchtmuseum samen met zo’n 35 partnerorganisaties.
Jaarlijks organiseren ruim 500 deelnemende instellingen activiteiten voor een breed publiek rond een wisselend thema.

Naar de website

VorigeDe Tour in de klas
VolgendeKunsteducatieve lesideeën Kinderboekenweek 2015
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter