Bouwen jongeren mee aan de toekomst van uw stad?

Bedrijven, landen en steden gaan de komende jaren ambitieuze klimaatplannen realiseren. Jongeren van nu zullen hiermee te maken krijgen en hierin werk vinden. U kunt hen hierop voorbereiden door duurzaamheid, klimaat en innovatie in de les te halen. Het programma Young Innovators brengt authentieke klimaatvraagstukken van bedrijven en organisaties naar leerlingen in steeds meer provincies. Dit najaar wordt het programma voor het eerst ook aangeboden aan scholen in Gelderland, Noord-Brabant en Rotterdam. Dit gebeurt in samenwerking met een breed scala aan opdrachtgevers en onderwijspartners, zoals Natuurstad Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Rotterdams Weerwoord, Dutch Sustainable Fashion Week, de Groene Club, De Groene Plaatsmakers en Brabant Geeft Energie.

Meerjarig aanbod
Dit najaar kunt u met uw school meedoen aan de pilot van het programma en heeft u gratis toegang tot de lesmaterialen. Er is nog ruimte voor maximaal vijf klassen havo en vwo en drie klassen vmbo.

Vanaf het najaar van 2021 zal het programma in de komende schooljaren worden aangeboden. Het programma wordt op maat in overleg met de school en de docent(en) ingevuld. Er zijn lesmaterialen inclusief uitgebreide lesplannen beschikbaar voor vmbo-, havo- en vwo-klassen. Docenten kunnen een of meer (online) trainingen volgen. De trainingen zijn tevens kosteloos.

Belangstelling?
Lees meer over het programma. Vraag gerust meer informatie op of meld uw school vast aan bij Annemarie Voorsluys (Projectcoördinator landelijk) en/of Wouter.buursma@stichtingtechnotrend.nl (lesprogramma ontwikkelaar en trainer)

Al interesse in een vrijblijvende training? Ga dan naar https://stichtingtechnotrend.nl/young-innovators-zoekt

Naar de website

VorigeGratis lesmateriaal - Leerzaam knutselen, experimenteren en activiteiten
VolgendeUitgebreide basiscursus sterrenkunde Leer het heelal begrijpen
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter