Afgelopen week hebben AD en de regionale dagbladen van de Persgroep Project Schoolkrant geïntroduceerd; een initiatief voor basisscholieren uit groep 7 en 8 om een schoolkrant te maken en hun journalistieke vaardigheden te ontwikkelen.

Het initiatief bestaat uit een handige tool en een ondersteunend lesprogramma. Daarnaast worden er verschillende events georganiseerd. Zo kan een speciale persconferentie met Mark Rutte worden bijgewoond, is er een mini-college met Arjan Postma, de leukste boswachter van Nederland, die vertelt over de nieuwe film Holland, Natuur in de Delta. Tenslotte is er een actie waarbij leerlingen een journalist kunnen winnen om een probleem van de klas of school te onderzoeken en op te lossen.

Dit alles wordt georganiseerd om leerlingen aan te sporen de beste schoolkrant uit de regio te maken. De winnaars worden namelijk beloond met het gasthoofdredacteurschap van de betreffende regionale krant en lopen hiervoor een dag mee op de redactie.

Hulp bij het maken van een schoolkrant
In vijf lessen leren leerlingen hoe zij nieuws kunnen vinden, interviewen, fotograferen, schrijven en ontwerpen, en dit allemaal samen te brengen in één supergoede Schoolkrant. Klaar om te beginnen?

Gratis aanmelden
Gratis aanmelden voor Project Schoolkrant kan via de aanmeldpagina van Project Schoolkrant.

Naar de website

VorigeEigen woordzoeker maken
VolgendeBegin de schooldag met het nieuws van vandaag!
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter