22 Oktober: Gratis Museumdag met leuke gezinsactiviteiten

Het Kröller-Müller Museum is op de Gratis Museumdag op zaterdag 22 oktober vrij toegankelijk. De Gratis Museumdag is een initiatief van de Provincie Gelderland. Op deze dag verzorgt een groot aantal Gelderse musea een uitgebreid programma, met name voor gezinnen met kinderen. De rode loper gaat uit, want het thema is ‘Voel je VIP’!

Speciaal voor het museum ontwikkelde Theatergroep Pluim een leuke, interactieve kinderworkshop. In het auditorium worden de kinderen ontvangen door een zeer geleerde professor en een bevlogen boswachter, die hen meenemen door de tentoonstelling Windflower, Perceptions of Nature. In de tentoonstelling krijgen de kinderen enkele leuke en uitdagende opdrachten. Als ze deze tot een goed einde brengen, volgt er een verrassend ceremonieel slot, waarbij de kinderen officieel worden ingezegend in de vereniging van natuurliefhebbers en -beschermers.

Kinderen (vanaf 4 jaar) kunnen op vijf momenten meedoen aan deze activiteit. Er kunnen maximaal 25 kinderen per keer meedoen.

Begintijden (in het auditorium)

10.30 uur

11.30 uur

13.30 uur

14.30 uur

15.30 uur


Gezinnen kunnen met de verschillende speurspellen van het museum (vanaf 4 jaar) ook zelf op ontdekkingstocht gaan.

Het museum is op 22 oktober gratis te bezoeken, voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe geldt de reguliere entreeprijs.

Naar de website

VorigeEducatieve documentaire omdat wij mooi waren
VolgendeAbout You
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter