Malmberg

Memo - de beproefde geschiedenismethode van Malmberg - is al jaren een sterke methode in de onderbouw. Dat is niet voor niets! Memo voor de onderbouw verwondert, verrijkt en verheldert. “Ik vind geschiedenis eigenlijk niet zo leuk, maar Memo wel”, zegt een leerling van OSG Singelland over de vernieuwde, vierde editie. “Uitdagend, overzichtelijk en duidelijk”, voegt een docente van het Sint-Nicolaaslyceum daaraan toe.

Memo zet leerlingen aan tot kritisch denken. De toepassingsopdrachten in het werkboek besteden veel aandacht aan het ontwikkelen van historisch denken. “Fijn dat oriëntatie ook een paragraaf is geworden. Ik vind de vierde editie ook qua inhoud sterk verbeterd”, vertelt een docent van het Sint-Janslyceum ons. Memo voor de onderbouw geeft structuur aan het leerproces van uw leerlingen, ze begrijpen direct de kern en snappen wat er van hen wordt verwacht. “De teksten waren duidelijk en ik snapte het…”, zegt een leerling van OSG Singelland hierover.

Memo Ontdekkingsplaten
Beleven is begrijpen. Van dat uitgangspunt maakt Memo voor de onderbouw op een creatieve manier gebruik. De prachtige, gedetailleerde Memo Ontdekkingsplaten ontsluiten extra beelden, interactieve kaarten, documentaires, animaties en tal van leuke weetjes. U kunt ze gebruiken om uw lessen interactiever te maken, maar leerlingen kunnen ook zelf op onderzoek uit. Zo komt geschiedenis nóg meer tot leven. “Ontdekkingsplaat zojuist in de klas gebruikt. Leerlingen erg enthousiast! Vooral de ontdekkingsweergave is leuk”, twitterde een vmbo-docent hierover.


Naar de website »