Afscheidsinterview Rutte in het NOS Jeugdjournaal

Zo’n 13 jaar lang was Mark Rutte minister-president en nu zwaait hij af. Voor kinderen extra bijzonder want zij weten niet anders dan dat Rutte de baas van Nederland is. In het NOS Jeugdjournaal van donderdagavond 27 juni gaat verslaggever Sil van der Wees samen met kinderen langs in het Torentje voor een afscheidsinterview met de langstzittende premier van het land.

Na een oproep van het Jeugdjournaal stroomden de vragen voor Rutte binnen. Veel kinderen willen weten hoe het voor hem was om verantwoordelijk te zijn voor het land en wat hij moeilijk vond aan zijn baan als baas van Nederland. Verder zijn kinderen vooral heel erg benieuwd naar wat hij gaat doen bij de NAVO.

Uit alle inzendingen zijn een paar kinderen gekozen om samen met verslaggever Sil af te reizen naar Den Haag om hun vragen persoonlijk aan Rutte te stellen. Andere ingezonden kindervragen worden ook voorgelegd aan de demissionair premier.

VorigeWat te doen in de zomervakantie?
VolgendeGeef de school een make-over
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter