Expositie over het onderwaterleven en windenergie in de Noordzee

SEA LIFE Scheveningen opent een nieuwe interactieve tentoonstelling genaamd: ‘Kracht van de Natuur’. De expositie gaat over het windpark Hollandse Kust Zuid dat voor de kust van het Scheveningse aquarium ligt. Om de opening te vieren mochten kinderen uit groep 6 van basisschool De Vuurtoren als eerste de expositie bezoeken. De kinderen leren van de karakters Milly (technicus) en Windston (marine ecoloog) meer over het onderwaterleven in de Noordzee, de bouw van een windpark en onderzoek dat wordt gedaan om de ecologie te versterken. Door middel van interactieve elementen zoals “Wie is het?” met dieren en een digitaal aquarium worden bezoekers meegenomen in de keuzes die in de Noordzee worden gemaakt voor een duurzame toekomst. SEA LIFE Scheveningen heeft de expositie 'Kracht van de Natuur' samen met Vattenfall en haar partners opgezet. De tentoonstelling is te zien tot de zomer. Voor meer informatie, klik hier.

Michelle Hoeneveld (General Manager SEA LIFE Scheveningen) vertelt: “SEA LIFE Scheveningen staat bekend als kennisinstituut als het gaat om educatie rondom de onderwaterwereld. Met ons team aan aquaristen blijven we altijd om ons heen kijken naar onderwerpen waar onze bezoekers meer van willen leren. Het windpark ‘Hollandse Kust Zuid’ is op mooie dagen te zien vanaf onze attractie. Het windpark is een belangrijke duurzame energievoorziening voor miljoenen huishoudens, maar wat betekent dit voor het onderwaterleven in de Noordzee? Daar zijn we ingedoken en dat is allemaal te zien tijdens de interactieve tentoonstelling ‘Kracht van de Natuur!’

Duurzame energie en ons onderwaterleven

Mariene ecoloog Tim Wilms vertelt: "De interactieve tentoonstelling 'Kracht van de Natuur' biedt een uniek kijkje achter de schermen om meer te leren over de relatie van duurzame energie en de impact op het onderwaterleven. De meeste mensen zien alleen de delen die boven het water uitsteken, maar onder het wateroppervlak gebeurt ook van alles. Denk hierbij aan een rijke gemeenschap van mosselen, garnaaltjes en anemonen die op de turbines groeien, maar ook de vissen, kreeften en krabben die leven rondom de speciaal ontworpen kunstmatige riffen. Zo leveren windparken op zee niet alleen veel stroom, maar dragen ze bij aan het behoud en de versterking van de onderwaterwereld in de Noordzee. Ik ben blij dat we dit nu ook kunnen delen in SEA LIFE Scheveningen.”

VorigeGrotere achterstanden in taal en rekenen leiden tot ongelijke kansen
VolgendeHandige tips voor docenten om kinderen te helpen bij bedplassen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter