Gezond gehoor bij kinderen: gratis gastles en lespakket

1 op de 7 kinderen tussen de 9 en 11 jaar heeft al beginnende gehoorschade. Gehoorschade is onomkeerbaar en kan negatieve effecten hebben op de leerprestaties van leerlingen. Gehoorschade is in veel gevallen wel te voorkomen. En dat begint met goede voorlichting! VeiligheidNL, het kenniscentrum letselpreventie, biedt scholen een gratis digitaal lespakket en een gratis gastles in samenwerking met KNO-artsen:

Groep 1 t/m 8: HoorToren

Gratis digitaal lespakket “de HoorToren” is het enige erkende lespakket over het gehoor in Nederland. De HoorToren is voor de hele basisschool en wil kinderen bewust maken van het belang van een goed gehoor. Door middel van spelletjes, opdrachten en gesprekken leren kinderen het gehoor beter begrijpen én wat ze zelf kunnen doen om hun gehoor gezond te houden. Er zijn lessen voor alle groepen, ondersteund met digibord praat-platen en een handleiding voor de leerkracht. Het design van het lespakket is recent compleet vernieuwd en zit in een nieuw jasje!

Check de HoorToren

Groep 7 t/m 8: KNO-arts in de klas!

Hoe leuk is het om met het thema ‘gehoor’ aan de slag te gaan en te starten met een gastles van een KNO-arts (in opleiding). Het doel van de gastles is om op een leuke en luchtige manier bewustwording te creëren over het belang van een goed gehoor en het risico op gehoorschade door hard geluid. De les duurt maximaal 1 uur en is een samenwerking met de commissie prevENT, onderdeel van de wetenschappelijke vereniging van KNO-artsen in Nederland. Een echte dokter in de klas spreekt de kinderen vaak enorm aan waardoor de lessen enthousiast worden ontvangen! 

Aanmelden voor een gastles

VorigeOntdek de perfecte tussenstop voor jouw reis
VolgendeAan de slag met dierenwelzijn in de klas
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter