Dagelijkse warme maaltijden voor 300 basisschoolkinderen

Vanaf vandaag eten alle 300 kinderen van basisschool de Bavokring in Rotterdam voedzaam en gezond. Lang niet alle kinderen van deze school blijken met voldoende, laat staan gezond eten naar school te gaan. De JEX Foundation betaalt een warme schoolmaaltijd per dag. Dit geeft de schoolkinderen een flinke boost zodat ze geconcentreerder in de les zitten en beter presteren. In Rotterdam leven veel kinderen in ernstige armoede.

De gratis warme lunch wordt betaald door donateurs van de JEX Foundation en haar partners. De maaltijden worden dagelijks – behalve op woensdag omdat de lessen dan om 12.15 uur eindigen – geleverd door Tommy Tomato. Alle 300 leerlingen van groep 1 tot en met 8 krijgen zo’n maaltijd.

“De samenwerking die we met de JEX foundation hebben weten te realiseren is uniek in het onderwijs. De warme lunch is een duurzame verbetering van de schooldag en daarmee de ontwikkeling van al onze leerlingen. De uitspraak “it takes a village to raise a child” wordt met deze samenwerking werkelijkheid. Door vier dagen in de week een warme lunch te verzorgen ontstaat er een positieve impact op het leven van al onze leerlingen, die op verschillende gebieden ongekend groot zal zijn.” Aldus Kristel van Dalsum, directeur van basisschool de Bavokring.

“We starten hier met voeding, maar daar blijft het niet bij. Alle kinderen verdienen dezelfde kans. De stad verdient het om een sterkere, nieuwe generatie te ontwikkelen. Niet alleen met voedzame warme maaltijden maar ook met extra aandacht en visie op ontwikkeling. Alles om kinderen een sterke basis en dromen over de toekomst te geven. Zodat Rotterdam door de generaties heen mooier, gezonder, veiliger en welvarender wordt.” Aldus Nick Hillebrand, Algemeen Directeur JEX.

VorigeDocenten lifehack: snelle fixes voor iPhone problemen
VolgendeKunnen slimme kinderen beter zingen?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter