Boswachter Tim met 15.567 handtekeningen naar de Tweede Kamer

Komende dinsdagmiddag 16 januari trekt KRO-NCRV presentator Boswachter Tim met leerlingen Bilal, Sam en Ikhlas uit groep 5 van OBS De Zuidwalschool in Den Haag én met 15.567 handtekeningen naar de Tweede Kamer. Want Boswachter Tim overhandigt daar om half twee de petitie Alle schoolpleinen gezond en groen in 2030 aan de voorzitter van de vaste Kamercommissie Onderwijs. De petitie is een initiatief van IVN Natuureducatie en wordt ondersteund door KRO-NCRV.

Boswachter Tim wil met zijn programma’s bij KRO-NCRV de liefde voor natuur bij kinderen aanwakkeren. Zo zet hij zich ook in voor buitenlessen waarbij kinderen buiten in de natuur les krijgen. Over deze oproep aan de politiek zegt hij: “Versteende schoolpleinen dagen niet uit, prikkelen niet de fantasie van kinderen. Terwijl ze juist energie moeten krijgen van een schoolplein. Kinderen moeten in de pauzes kunnen rondrennen, dollen, zich verstoppen achter bomen en tussen struiken voor hun vriendjes. Meer dan de helft van de schoolpleinen in ons land ligt vol met tegels en helaas ook steeds vaker met kunstgras. In de zomer is het bloedheet en als het regent liggen ze vol met grote plassen omdat het water niet de grond in kan. Ik vind het geweldig dat bijna 16.000 mensen, net als KRO-NCRV, deze oproep van IVN Natuureducatie voor meer groene schoolpleinen steunen. Nu is de politiek aan zet!”

VorigeOnderzoek: Meeste jongeren lezen gameverhalen niet uit, maar waardering is positief
VolgendeThuis leren: zo helpt woondecoratie je productiviteit te verhogen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter