Nieuwe schooljaar? Dit mag er niet ontbreken in je klas!

Met het begin van een nieuw schooljaar in zicht is het tijd om na te denken over de inrichting van je klaslokaal. Een uitnodigende en stimulerende omgeving kan het leren leuker en effectiever maken voor zowel docenten als leerlingen. Door van tevoren de juiste dingen in te slaan, heb je altijd wat te doen voor de kinderen, ook op een regenachtige dag wanneer ze even niet naar buiten kunnen. Ben jij nu ook net begonnen aan het nieuwe schooljaar, maar kan je klaslokaal nog wel wat extra’s gebruiken? Lees dan snel verder! In deze blog bespreken we alles wat er nodig is om jouw klaslokaal compleet te maken voor het nieuwe schooljaar.

Spelletjes en puzzels

Spelletjes en puzzels zijn meer dan alleen bronnen van vermaak; ze zijn ook krachtige educatieve tools. Door bordspellen, kaartspellen en educatieve puzzels in je klas op te nemen, kun je leren op een leuke en interactieve manier bevorderen. Spelletjes kunnen samenwerking, probleemoplossing en strategisch denken aanmoedigen. Bovendien bieden ze een welkome afwisseling van traditionele lesmethoden en kunnen ze bijdragen aan een positieve sfeer in de klas. Daarnaast is het ook een goede bezigheid voor de leerlingen op een regenachtige dag. Schaf bijvoorbeeld mooie Jan van Haasteren puzzels aan. Wedden dat je leerlingen hier uren zoet mee kunnen zijn?

Leesboeken

Lezen is enorm belangrijk. Helemaal in de huidige tijd waarin er steeds minder gelezen wordt, is het belangrijk om het toch al vanaf jonge leeftijd te stimuleren. Zorg er dan ook voor dat je een stapel leuke leesboeken hebt en verwissel deze ook regelmatig. Het aanbieden van een gevarieerde selectie leesmateriaal kan de interesse van leerlingen in lezen aanwakkeren en hun taalvaardigheid en woordenschat verbeteren. Zorg voor boeken op verschillende leesniveaus en over uiteenlopende onderwerpen. Op die manier kunnen leerlingen hun leesvaardigheid ontwikkelen en tegelijkertijd hun nieuwsgierigheid bevredigen.

Verjaardagskalender

Een verjaardagskalender is niet alleen een praktische toevoeging aan je klas, maar het kan ook een erg leuke. Door de verjaardagen van leerlingen en misschien zelfs van jouzelf als docent te markeren, zorg je ervoor dat een verjaardag niet snel vergeten wordt en dat je deze altijd samen met de klas kan vieren. Het kan het zelfvertrouwen van leerlingen vergroten en een positieve sfeer bevorderen, omdat iedereen zich speciaal en erkend voelt. Je kunt zelf een verjaardagskalender aanschaffen, maar het is misschien zelfs wel extra leuk om er samen met je leerlingen een te maken. Zo is iedereen er ook even lekker zelf mee bezig en wordt het echt jullie verjaardagskalender.

Knutselspullen

Tot slot zijn ook knutselspullen onmisbaar in het klaslokaal. Creativiteit is een waardevolle vaardigheid die zowel in het klaslokaal als daarbuiten van pas komt. Het voorzien van knutselspullen zoals gekleurd papier, kleurpotloden, lijm en scharen kan de creativiteit van leerlingen stimuleren. Daarnaast zijn de kinderen zo ook even lekker zelfstandige bezig. Zorg er dus zeker voor dat je een aantal leuke knutselspullen haalt. Wedden dat ze dit superleuk zullen vinden!

VorigeAangepaste ronde STAP-budget 18 september van start
VolgendeLeuke spullen voor in het klaslokaal en voor leerlingen!
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter