Gratis gastles Zeebenen in de klas voor groep 7 en 8

Met het veelgeprezen maritieme project ‘Zeebenen in de klas’ komen zeevarenden, kapiteins, stuurmannen, machinisten, werktuigkundigen en loodsen, in de groepen 7 en 8 van het Nederlandse basisonderwijs, enthousiast vertellen over hun beroep op zee.

Hoe is het om een schip te besturen? Hoe woon en werk je aan boord van een schip? Hoe worden de nieuwste technische ontwikkelingen ingepast? En hoe is het voor een zeevarende om zo ver en nu in deze tijd ook zo lang van huis te zijn?

Op zee draait het om samenwerken. Waar de ene zeevarende de kinderen leert samenwerken met het maken van een fictieve zeereis, zo leert de ander de leerlingen een eigen sleutelhanger te knopen. Bijna alles wat wij in ons huis hebben, komt met een schip naar Nederland. We gaan op zoek naar de grondstoffen van een zelfgekozen product. Hoeveel vrachtwagens passen er in een schip? En hoeveel zeemijlen vaart een schip van Australië naar Rotterdam? Hoeveel kilometer is dat en hoe vaak rijd je dan met de auto van Leeuwarden naar Maastricht?

De gastles ‘Zeebenen in de klas’ wordt u gratis aangeboden. U ontvangt voorafgaand aan de gastles een introductie lespakket met leuke filmpjes, een informatieve placemat, een virtuele tour aan boord van het Zeeschip Marsgracht en nog veel meer. Na de gastles ontvangen de leerlingen een aantal leuke maritieme gadgets. Daarin is onder andere terug te lezen hoe je kapitein wordt op 's werelds meest geavanceerde zeeschepen.

Doelgroep

U kunt uw groepen 7 en/of 8, en alle combinatiegroepen waarin de groepen 7 en 8 vertegenwoordigd zijn, aanmelden.

Meld uw groepen nu aan voor een gratis gastles

Zeebenen in de klas is een gesubsidieerd project. Wij bezoeken jaarlijks maximaal 350 scholen. Meld uw groep(en) daarom snel aan voor een gratis gastles ‘Zeebenen in de klas’. De toekenning vindt plaats op volgorde van aanmelding.

Er staat al een ambassadeur voor u klaar!

VorigeBasisvaardigheden in het MBO moeten omhoog
VolgendeRotterdamse scholieren kijken hun ogen uit in Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter