Het vmbo is 24 Kampioenen rijker

Het vmbo is 24 Nederlands Kampioenen rijker. Tijdens Skills The Finals op donderdag 23 maart in de RAI Amsterdam streden 160 finalisten in teams van twee om de beste te worden in hun vakgebied. In aanloop naar de finales van Skills Talents, het project voor het vmbo, deden duizenden leerlingen mee. Zij gingen eerder de strijd aan in voorronden op school en regionale kwalificatiewedstrijden. Onderwijsministers Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersma waren in Amsterdam om Skills The Finals te openen en de deelnemers aan te moedigen. Zij onderstreepten donderdag nadrukkelijk het belang van vakmensen.

Vaktalenten

De Skills Talents vakwedstrijden sluiten aan op de beroepsprofielen in het vmbo. Erik van der Zwan, directeur WorldSkills Netherlands: “Wij willen jongeren inspireren om te kiezen voor het beroepsonderwijs en het vakmanschap en boven zichzelf uit te stijgen. De vakwedstrijden staan hierbij centraal. Skills The Finals biedt vmbo-leerlingen, mbo-studenten en natuurlijk ook docenten en bezoekers een onvergetelijke en leerzame ervaring. En ook belangrijk: meedoen met de wedstrijden opent echt deuren. Wij hebben deze jonge vaktalenten keihard nodig, want juist in de sectoren van het beroepsonderwijs zijn er forse arbeidstekorten. Het is mooi om te zien dat deze jonge mensen worden uitgedaagd en zo op weg worden geholpen naar een succesvolle, professionele loopbaan. Beroepsonderwijs en vaktalenten zijn voor het kabinet ook een topprioriteit.”

Alle kampioenen per vakgebied staan op de website: https://worldskillsnetherlands.nl/stf/uitslagen/skills-talents/

Skills The Finals

Tijdens het jaarlijkse evenement Skills The Finals vinden ook de tweedaagse vakfinales van Skills Heroes plaats, de vakfinales voor mbo-studenten. 434 mbo’ers doen mee met de finales in 58 vakrichtingen. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 24 maart. Naast vakfinales bevat Skills The Finals een LOB Experience voor vmbo-leerlingen met dit jaar ruim 15 duizend aanmeldingen. Hier kunnen zij deelnemen aan meer dan 100 doe-activiteiten waarmee zij verschillende beroepen leren kennen en zelf kunnen ervaren.

WorldSkills Netherlands

Skills The Finals 2023 is onderdeel van promotie van het beroepsonderwijs onder de noemer ‘dit is mbo’. WorldSkills Netherlands werkt daarbij nauw samen met partners uit overheid, onderwijs en bedrijfsleven zoals het Ministerie van OCW, MBO Raad, VO-raad en SBB en een groot aantal sponsoren. Skills The Finals 2023 wordt georganiseerd in samenwerking met de onderwijsinstellingen ROC van Amsterdam-Flevoland, HMC, MediaCollege, ROC Top en Yuverta.

VorigeOfficiële richtlijnen mediagebruik voor kinderen van 0 t/m 6 jaar steeds meer overschreden
Volgende10 tips om je wenkbrauwen te verzorgen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter