Noord-Holland investeert 1,9 miljoen in verkeersveiligheid fietsende scholieren

Organisaties die verkeerslessen aanbieden op scholen, of gemeenten die willen investeren in fietsveiligheid voor ouderen met het programma Doortrappen, kunnen subsidie aanvragen bij de provincie Noord-Holland.

Fietsers zijn kwetsbaar in het Noord-Hollandse verkeer: een derde van alle verkeersdoden en maar liefst driekwart van alle ernstig verkeersgewonden zijn fietsers. Vooral ouderen blijken kwetsbaar. De provincie verdubbelt de subsidie voor het programma Doortrappen in 2024 daarom tot € 300.000, zodat alle Noord-Hollandse gemeenten dit kunnen aanbieden aan hun oudere inwoners. Ook is er in 2024 € 1,6 miljoen subsidie beschikbaar voor organisaties die verkeerslessen aanbieden op basis- en middelbare scholen. Aanvragen kan vanaf 10 januari 2024 op de pagina subsidies.

Verkeerslessen op school

Onder kinderen vallen relatief weinig verkeersslachtoffers. Maar ieder kind dat verongelukt of ernstig gewond raakt op weg naar school of de sportclub is er één te veel. Uit onderzoek blijkt dat als jongeren al van kinds af aan verkeersveilig gedrag aanleren ze dat de rest van hun leven toepassen. Dat kan bijvoorbeeld al een gastles zijn op een school waar aan kinderen wordt geleerd dat je je mobieltje niet moet gebruiken op de fiets, omdat je dan afgeleid bent van het verkeer. Met de 1,6 miljoen euro die de provincie voor deze educatie beschikbaar stelt, worden ieder jaar ongeveer 50.000 leerlingen op basis- en middelbare scholen bereikt.

VorigePraktijkbegeleiders technische installatiebranche geëerd
VolgendeNieuwe sportmaterialen aanschaffen voor de gymles
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter