Wat kun je doen met de opleiding grafisch vormgever op het Cibap?

Ben jij creatief aangelegd en op zoek naar de juiste opleiding? Dan zijn er veel kanten die jij op kunt gaan. Denk aan opleidingen zoals fotografie, journalistiek, mediaredactie, evenementenorganisatie of communicatie. Ook is grafische vormgeving een populaire keuze onder de creatievelingen. In deze blogpost geven wij meer informatie over de opleiding grafisch vormgever en lichten wij uit wat je uiteindelijk met deze opleiding kunt doen. 

Wat kun je doen met deze opleiding? 

Als je geïnteresseerd bent in de grafisch vormgever opleiding - of als je deze al volgt - ben je vast benieuwd naar wat je uiteindelijk kunt gaan doen als je eenmaal het papiertje in handen hebt. Hier volgt een lijst met wat je met de opleiding grafisch vormgever kunt doen, zodat je kunt achterhalen of de opleiding bij jouw interesses aansluit.

Branding en identiteit 

De identiteit van een merk is erg belangrijk en als grafisch vormgever kun je deze identiteit gaan vormgeven tot een beeld. Dit is voor een merk ontzettend belangrijk. Zij willen zich onderscheiden van andere merken en herkenbaar zijn voor hun doelgroep. Als vormgever kun je bijvoorbeeld een logo, huisstijl en andere visuele elementen ontwerpen voor een bedrijf. Het is hierbij belangrijk goed te overleggen met het bedrijf, zodat de visuele kenmerken wel overeenkomen met de identiteit en kernwaarden van het bedrijf.

Webdesign en printdesign 

Vandaag de dag is het hebben van een mooie en goed functionerende website een must voor elk bedrijf. Als je niet op het internet te vinden bent, doe je vaak niet mee en ben je praktisch onvindbaar. Dit hoort dus in orde te zijn. Zo kun je als bedrijf een goede indruk maken op je doelgroep. Wanneer een bedrijf een slechte website heeft, kun je voor je doelgroep zelfs onbetrouwbaar overkomen. Als grafisch vormgever is het jouw taak om deze website mooi in te richten en gebruiksvriendelijk te maken. Hierbij ga je op zoek naar de juiste kleurpaletten, lay-outs en verzin je de juiste visuele aspecten voor een website. 

Daarnaast houd je je als grafisch vormgever ook bezig met printdesign: alles wat er geprint wordt. Denk bijvoorbeeld aan flyers, banners of foldertjes. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie flyer maken voor een bedrijf waarmee je een boodschap kunt overbrengen.

Illustratie en animatie 

Als je erg houdt van tekenen kun je ook iets doen in de richting van illustratie en animatie. Illustreren kan bijvoorbeeld eruitzien als het maken van illustraties voor boeken. In het geval van animaties kan dit zich uiten in het maken van geanimeerde advertenties of geanimeerde digitale content. Dit kan dan ook erg gunstig zijn op gebied van reclames en het creëren van herkenbare beelden voor merken. 

Freelancer 

Je hoeft, nadat je de opleiding grafisch vormgever hebt afgerond, niet per se bij een bedrijf aan de slag. Zo kun je met de opleiding grafisch vormgever ook voor jezelf beginnen. Je hebt na deze opleiding toegang tot veel creatieve mogelijkheden. Als zelfstandige ben je erg flexibel, wat ook veel voordelen met zich meebrengt. Er zijn verschillende aspecten die je kunt verkennen binnen grafisch vormgeven. Hierdoor kun je als freelancer verschillende klanten aannemen en verschillende jobs oppakken en dit helemaal zelf beheren. 

Is de opleiding grafisch vormgever iets voor jou? 

Zoals er in dit lijstje al benoemd werd kun je zelfs binnen deze opleiding veel kanten op. Je hoeft zeker geen pad uitgestippeld te hebben; de opleiding is erg breed. Bij deze opleiding kun je juist alles proberen en helemaal kijken naar wat jou het beste ligt en wat jij het leukste vindt om te doen. Een van de scholen in Nederland die dit aanbiedt, is Cibap. Hier kun jij jouw creativiteit op de vrije loop laten.

VorigeFlexibel voor de klas: ZZP’ers in het onderwijs
VolgendeDit zijn de oplossingen in tijden van lerarentekorten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter