Hoe geef je als jonge artiest je carrière een goede start?

Zodra je de kunstacademie, de Rock Academie of een studie aan het Conservatorium hebt afgerond wil je natuurlijk iets gaan doen met je opleiding. Als je als optredend artiest naam wilt maken dan is het bijvoorbeeld een idee om aan talentenjachten mee te doen zodat mensen je zien optreden. Als je opvalt kan dat boekingen opleveren en meer optredens. Op die manier kun je aan je loopbaan als artiest bouwen. Bedenk wel dat het vaak een lange weg is. Er zijn maar weinig artiesten die een vliegende start maken en al snel kunnen leven van het optreden. Bedenk dus dat je er wellicht een ‘gewone’ baan naast moet hebben om voldoende inkomen te kunnen genereren.

Wat als je populair wordt?

Als je carrière als artiest in een stroomversnelling komt en je krijgt meer boekingen voor optredens dan kan het handig zijn om je te laten vertegenwoordigen door artiestenbureau Lukassen. Zij kunnen alles voor je regelen rond je optredens. Geïnteresseerden kunnen via de website een aanvraag indienen voor een optreden. Het artiestenbureau checkt je in je agenda of de datum en tijd mogelijk zijn of overlegt dit vooraf met je, afhankelijk van de afspraken die je hebt gemaakt. Vervolgens wordt de boeking bevestigd. Het bureau zorgt er ook voor dat jij je gage betaald krijgt. Mocht de opdrachtgever niet betalen dan hoef jij daar als artiest zelf niet achteraan, het artiestenbureau zorgt er dan voor dat er incassomaatregelen worden genomen.

Voordelen van een artiestenbureau

Het belangrijkste voordeel van een artiestenbureau is natuurlijk dat je je niet druk hoeft te maken over boekingen. Je wordt niet op onhandige momenten ineens gebeld door een medewerker van een bedrijf die jou wil boeken voor het personeelsfeest van over twee maanden. Je boekingskantoor zorgt ervoor dat die boeking er komt of dat de aanvraag wordt afgewezen omdat je op het gevraagde tijdstip niet beschikbaar bent. Je agent zorgt er ook voor dat de opdrachtgever weet wat hij moet regelen voor je optreden. Een nette kleedkamer en de juiste geluidsinstallatie zodat je bij aankomst meteen het podium op kan. Ook kun je wensen kenbaar maken voor wat betreft voorzieningen in de kleedkamer. Ook die geeft het boekingskantoor door aan degene die het optreden boekt.

Duidelijkheid voor opdrachtgevers

Het is voor mensen die artiesten boeken voor feesten of evenement handig als een artiest bij een artiestenbureau is aangesloten. Wil iemand John West boeken dan hoeft diegene niet eerst op zoek naar een website of Instagram pagina om de artiest hier zelf over te benaderen. Bij de organisatie van een evenement met meerdere optredens is het handig als meerdere boekingen bij dezelfde agent kunnen worden geregeld. Dat scheelt tijd en er is maar 1 contactpersoon voor de opdrachtgever. Ook om die reden kan het zeker voordelen hebben om je als beginnend artiest bij een artiestenbureau aan te sluiten. Ziet een klant de pagina met te boeken artiesten dan ziet hij hopelijk ook jou en raakt wellicht geïnteresseerd.

VorigeEngels een must, maar Duits zeker een plus
Volgende6e Raspberry Pi-competitie
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter