Beoordeling leerresultaten en komst doorstroomtoets

Dit schooljaar verandert een aantal zaken voor scholen voor het basisonderwijs. Een aantal van deze veranderingen hebben invloed op hoe de Inspectie van het Onderwijs de leerresultaten beoordeelt. Zo wijzigt de definitie van een kleine school. Daarnaast berekent het Centraal Bureau voor de Statistiek de schoolweging later in het jaar dan voorheen. Daarom gebruikt de inspectie nu de schoolweging die vorig schooljaar is gepubliceerd. Een andere verandering is dat leerlingen uit groep 8 niet langer de eindtoets maken. Vanaf dit schooljaar maken leerlingen de doorstroomtoets. Dit heeft geen invloed op hoe de inspectie de leerresultaten beoordeelt.

Meer op de website van Onderwijsinspectie

VorigeLeren met BTW Rekenen: Een Nuttige Gids
VolgendeHoe behoud je zij-instromende docenten in het mbo?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter