Geld verdienen naast je baan als leraar? Check deze tips

In de afgelopen jaren is er veel gestreden voor een hoger loon voor banen in het onderwijs. In het onderwijsakkoord dat eerder dit jaar ondertekend werd, staat dat de basisschoolleraar de komende jaren in ieder geval 10% meer gaat verdienen dan voorheen.

Toch moet je voor het grote geld niet in het onderwijs zijn. Gelukkig is dat voor de meeste leraren ook niet het doel van hun baan. Mis je toch nog net dat extraatje waarmee je wat comfortabeler kunt leven? Misschien is geld verdienen naast je baan als leraar, zoals investeren in crypto, dan iets voor jou.

Bij één baas werken lijkt verleden tijd

Voordat je meer leest over hoe je geld kunt verdienen naast je baan als docent is het interessant om te weten waarom je dat zou kunnen doen. Voor de meeste mensen is een extra zakcentje meer dan welkom om het alsmaar duurder wordende leven te kunnen bekostigen. Nu de gasprijzen in de lift zitten, heeft dit invloed op een groot deel van ons dagelijks leven: de boodschappen, de benzine, de energierekening en ga zo maar door. Mocht je baan om een bepaalde reden wegvallen dan heb je met een extra baan of opdracht toch nog een soort inkomen.

Dit is niets nieuw, maar lijkt sinds de coronacrisis wel in een versnelling te zijn geraakt. Steeds vaker kiezen we ervoor om naast een parttime baan nog een eigen onderneming te hebben of om naast een fulltime baan als leraar actief te beleggen in aandelen en investeren in crypto. Naast het bekostigen van het dagelijks leven is een extra inkomen prettig voor later. Misschien kun je je er je hypotheek sneller door aflossen of wellicht spaar je alvast voor een extra aantrekkelijk pensioen.

Begin een webwinkel naast je baan

Een van de dingen die je goed kunt regelen naast je baan als docent is het starten en bijhouden van een webwinkel. Sinds de pandemie is het aantal webshops enorm gegroeid. We konden toen de winkels dicht waren niet anders dan online bestellen, waardoor de interesse in online shoppen flink is gestegen. Wanneer je het juiste product verkoopt waar veel vraag naar is dan kun je hier dus zeker wat extra geld aan verdienen.

Doe daarom voordat je start goed onderzoek naar wat mensen willen. Wie weet is er bijvoorbeeld wel vraag naar een webwinkel voor lesmateriaal of unieke schoolspullen! Zo blijf je meteen in je eigen 'branche'. Uiteraard kun je ook voor een andere niche gaan waar je zelf blij van wordt en waar er op dat moment vraag naar is.

Investeren in crypto om extra geld te verdienen

Wat we ook steeds vaker zien sinds de coronacrisis is dat het aantal mensen dat investeert in crypto stijgt. Dat is niet heel vreemd, want sinds die tijd gaat het heel goed op de diverse crypto koersen. Het is echter wel goed om te weten dat je voordat je begint met investeren je goed in moet lezen over wat crypto precies is en hoe je er geld mee kunt verdienen.

Zo is het belangrijk om alleen te investeren met geld dat je kunt missen (denk aan spaargeld) en om op de langere termijn te beleggen in plaats van op de korte termijn. Experts verwachten dat het alleen maar beter zal gaan op de koersen, dus het is nu heel interessant om in te stappen. En extra voordelig: zodra je eenmaal geïnvesteerd hebt, kost het je niet veel tijd naast je baan.

Verdiep je in affiliate en verdien geld met je eigen website

Ben je een beetje een computernerd en heb je in ieder geval wat verstand van het maken van een standaard website? Wanneer je dat onder de knie hebt, kan het erg interessant zijn om geld te verdienen met affiliate marketing. In het kort: ga je aan de slag met affiliate marketing dan verdien je geld aan belangrijke verkooplinks van bedrijven waarmee je samenwerkt die je op een of meerdere websites plaatst.

Zodra bezoekers van je website op de link klikken en via die link iets aanschaffen, ontvang jij geld. Dat klinkt simpel, maar je moet er uiteraard wel wat voor doen. Zo moet de website interessant genoeg zijn voor Google en goed scoren in de zoekmachine om gevonden te worden. Maar: zodra je website eenmaal goed loopt, kun je er een aardig passief inkomen aan overhouden. Het is naast investeren in crypto een van de meest 'passieve' manieren om geld te verdienen, maar het kost je (in ieder geval in het begin) wel veel tijd.

VorigeStart schooljaar met extra geld en acties voor meer kansen voor leerlingen
VolgendeNieuw schooljaar voor miljoenen Oekraïense kinderen onzeker
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter