Tips om geld te lenen voor een opleiding

Geld lenen voor een opleiding doe je als je denkt dat je er winst mee behaalt. Die winst zit hem in het toekomstperspectief dat de opleiding je geeft. Is het toekomstperspectief goed dan leen je makkelijker een groot bedrag dan wanneer het perspectief slecht is. Het is belangrijk om je lening voor een opleiding goed aan te pakken. Vandaar dat wij hier een aantal tips geven hoe je dit het beste kunt doen.

Zijn er andere bronnen beschikbaar dan alleen geld lenen
Geld lenen brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Je moet namelijk gedurende een langere tijd een lening afbetalen en dat is niet makkelijk. Vandaar dat je vooraf goed moet uitzoeken of lenen echt wel nodig is. Zijn er bijvoorbeeld nog andere financiële bronnen die je kunt aanspreken? Heb je nog spaargeld? Kun je ergens onderhands een bedrag regelen? Probeer andere bronnen zo goed mogelijk aan te boren zodat je zo weinig mogelijk geld hoeft uit te geven.

Zorg dat je niet decennialang je lening moet afbetaling
Een lening bij DUO afsluiten is vaak voordelig. De rente is er namelijk enorm laag. Een nadeel van geld lenen via DUO is dat je vaak gedurende langere tijd moet/mag afbetalen. En hoewel deze periode best lang is, blijft het toch een maandelijkse last die je steeds moet voldoen. Kies voor een methode om aan geld te komen die je niet zo lang bindt zoals bijvoorbeeld een kort onderhands krediet. Je wilt je geld wel aan iets anders besteden dan steeds een lening aflossen.

Sluit een persoonlijke lening af
Een persoonlijke lening is een lening met een vast bedrag en veste rente. Een persoonlijke lening is een lening met stabiliteit en zekerheid. Je wilt zeker geen lening afsluiten met een variabele rente want dan kun je voor verrassingen komen te staan. Een ander voordeel van een persoonlijke lening is dat deze lening perfect kan worden afgestemd op het leendoel van een opleiding.

Kijk uit met je creditcard
Houd bij het gebruik van een creditcard rekening met hogere kosten: een creditcard is een dure methode om geld te lenen. Liever leen je geen geld via je creditcard omdat de rente extreem hoog is. Daarnaast is de rente ook nog eens variabel dus je weet nooit wat je in de toekomst gaat betalen.

Leningen vergelijken
Indien je geld wilt lenen is het beste om leningen te vergelijken. Bij Postkrediet vergelijk je makkelijk verschillende leningen van verschillende kredietverstrekkers. Je kiest dan de voor jouw gunstigste lening uit en handelt alles af via Postkrediet. Bij Postkrediet sluit je bijvoorbeeld persoonlijke leningen af.

Het levenlanglerenkrediet
Heb je geen recht meer op studiefinanciering? Soms kun je dan geld lenen voor het collegegeld of lesgeld, we noemen dat het levenlanglerenkrediet.

Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen om een levenlanglerenkrediet te krijgen. De belangrijkste voorwaarden voor een levenlanglerenkrediet zijn:
• Je doet een erkende voltijd-, deeltijd- of duale opleiding aan hbo of universiteit.
• Je bent jonger dan 56 jaar.
• Je collegegeld of lesgeld wordt niet betaald door een andere persoon of instantie, bijvoorbeeld je werkgever.

VorigeEen droogloopmat, om een natte vloer te voorkomen
VolgendeUitlegvideo en poster vrijwillige ouderbijdrage
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter