Hoe auto theorie oefenen je kansen op een baan in het onderwijs vergroot

Er waren tijden dat het voor onderwijzers moeilijk was om aan een baan te komen. Veel leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs hadden het maar te doen met tijdelijke werkplekken of invalwerk. Veel scholen hadden vast personeel dat geen kant op ging. Tegenwoordig is dat wel anders. Veel van de onderwijzers die toen voor de klas stonden, zijn inmiddels met pensioen. Banen voor onderwijzers liggen daarom voor het oprapen, want er is minder nieuwe aanwas dan dat er uitstroom is. Maar dat houdt natuurlijk niet in dat jij als docent ook zomaar overal aan het werk wilt gaan! Misschien lijkt het je wel vreselijk om in je eigen omgeving aan het werk te gaan, als de dood dat je leerlingen van je tegen zult komen in de plaatselijke sauna. Of heb je er echt geen zin in om bij elke boodschap in de plaatselijke supermarkt leerlingen tegen het lijf te lopen en daar 'hoi meester' te moeten aanhoren. Of misschien spreekt een andere vorm van onderwijs je meer aan, waardoor je genoodzaakt bent om verder van huis les te gaan geven. Een rijbewijs is dan van groot belang. Als je nog geen rijbewijs hebt, is het goed om daar voordat je op zoek gaat naar een baan in het onderwijs, aan te gaan werken. Voordat je je rijbewijs krijgt moet je natuurlijk eerst je auto theorie halen. En dat lukt alleen door goed je auto theorie te oefenen.

Auto theorie oefenen is nog niet zo gemakkelijk
Auto theorie oefenen kan nog knap lastig zijn. Het verkeer is namelijk best ingewikkeld, en je moet er een heleboel over weten voordat je daadwerkelijk de weg op mag. Ook zijn er een heleboel borden en regels die misschien op jou niet eens van toepassing zijn (rijden er trams in Oost-Groningen?), maar toch moet je deze kennen. Stampen dus. Als docent weet je dat dat nog niet zo gemakkelijk is. Misschien heb je voor je eigen leerlingen wel allemaal foefjes bedacht om de lesstof te onthouden. Wie weet kun je dat ook voor je eigen auto theorie toepassen. Geen zin om zelf die foefjes te bedenken? Gelukkig zijn er ook apps die je helpen oefenen. Met dergelijke apps lukt het veel mensen zelfs om met maar één dag voorbereiding het theorie examen te halen!

Theorie examen gehaald?
Als je eenmaal je theorie examen hebt gehaald, dan is het nog maar een relatief kleine stap naar het daadwerkelijke rijbewijs. En als je dat eenmaal op zak hebt, liggen de mogelijkheden voor je open. Waar je ook naartoe wilt om voor de klas te kunnen staan, ze zullen je met open armen ontvangen. Ook als je verder weg woont. Het is niet meer zo als veertig jaar geleden, dat je verplicht in het dorp waar je een aanstelling kreeg moet gaan wonen. Jij bepaalt nu zelf waar je werkt, en hoeveel reistijd je daar voor over hebt.

VorigeGratis online AI-cursus voor onderwijsprofessionals
VolgendeDaan Schuurman is Brugklas Voorleeskampioen van 2022
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter