Wappert er op jouw school al een Nederlandse vlag?

Of je nu geschiedenisdocent of conciërge bent, als de Nederlandse vlag in de wind wappert, kijken we er allemaal naar. De generatie van nu heeft er veel aan als we dit symbool van ons land blijvend laten zien. Niet enkel met Koningsdag en de voorbereidingen erop, het hele jaar door. Is de vlag hier dan wel tegen bestand? Jazeker, deze is zo gemaakt dat hij door weer en wind zijn 3 mooie kleuren laat zien.

Rood wit en blauw zijn de kleuren van de vlag
De Nederlandse vlag is er één met een bijzondere geschiedenis. Kijkend naar andere landen heeft iedereen zijn eigen verleden, met dito vlag. Als we kijken naar die Holland dan komen namenlanden als Spanje en Duitsland meteen ook in je op. Ook de tijd van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding hierop zijn met onze vlag verbonden.

Sterke kwaliteit van de Nederlandse vlag
Gemaakt van supersterk Titan Spunpolyester vlaggendoek is dit er één die jarenlang meegaat. En die ook een eyecatcher op je schoolplein mag zijn. Zeker aan de vlaggenstok komt de vlag optimaal tot zijn recht. In tijden van verjaardagen van het Koningshuis en ook bij het behalen van grote Olympische overwinningen, mag de vlag letterlijk uit.

Door het sterke vlaggendoek heb je na kopen van de vlag hier geen omkijken meer naar. Een vlag kopen kan eenvoudig online. Naast de Nederlandse vlag is het assortiment aan vlaggen nog veel groter. Zo kun je ook een provincie vlag kopen. Iedereen kent wel de vlag van Friesland, maar herken je die van Noord-Holland bijvoorbeeld ook?

Geef reclame voor je school met een vlag
Hogescholen hebben vaak meerdere vlaggen hangen. Zo is er een vlag van Nederland, maar ook één met het logo van de eigen school. Een slimme manier van gratis reclame. En het is voor iedereen herkenbaar.

Als je aardrijkskundedocent bent, dan word je blij van de tafelvlaggen. Leer je studenten op eenvoudige en visuele wijze meer over de landen van de Europese Unie en diens gewoonten. Van de voormalige munteenheid, taal en cultuur, de tafelvlag geeft direct een mooi aanknopingspunt.
Lessenserie over de vlag

Docenten willen kennis overdragen. Nieuwe dingen leren aan hun studenten. In de aanloop van Koningsdag of een andere belangrijke gebeurtenis, kun je een lessenserie over de vlag geven. Van het ontstaan van de vlag tot het zelf ontwerpen van een nieuwe vlag. Er zijn vele lessen mogelijk over onze vlag. Daarbij is het aanleren van het volkslied ook een mooi bruggetje.

Toe aan een blijvende vlag voor school? Bestel hem dan eenvoudig.

VorigeDe voordelen van het volgen van een online cursus
VolgendeGratis les over Beleg van Alkmaar
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter