De leukste buitenspeelactiviteiten voor na schooltijd

Na een lange dag leren op school hebben kinderen vaak nog veel energie over. Deze energie kunnen ze thuis handig kwijt in hun eigen speelparadijs vol met het leukste buitenspeelgoed. Hoe je je tuin inricht met de leukste buitenspeelactiviteiten? Dat lees je hier.

Knutselen
Het stimuleren van creativiteit bij kinderen is belangrijk. Creatief nadenken en bezig zijn is namelijk goed voor de ontwikkeling van kinderen. Knutselen is een goede manier om creatief bezig te zijn. Kinderen kunnen met knutselen hun eigen ideeën vormgeven en hun eigen kunst maken.

Trampoline springen
Een trampoline is de ideale uitlaatklep voor kinderen. Kinderen springen lekker in het rond en raken zo hun energie kwijt. Een ander voordeel van trampoline springen is dat het ook heel gezond is voor kinderen, maar ook zeker voor ouderen! Door het springen train je verschillende spiergroepen en blijf je op een gezond gewicht. Trampolines zijn er in verschillende maten en vormen. Er zijn ronde en rechthoekige trampolines, maar ook kleine en grote trampolines. Er past dus gegarandeerd een trampoline in jouw tuin!

Stoepkrijten
Stoepkrijten is een buitenactiviteit die nooit zal vervelen. Kinderen vinden het leuk om te tekenen en vooral op gekke plekken zoals op de stoep. Op de stoep kunnen de kinderen alles tekenen wat en hoe groot ze maar willen. Hun creativiteit krijgt met stoepkrijten een extra boost doordat het veel meer mogelijkheden biedt dan tekenen op papier.

Muziek maken
Kinderen houden van zingen, dansen en muziek maken. Geef je kind alle ruimte om zich hierin te ontwikkelen door verschillende muziekinstrumenten te kopen. Zo kan je kind met verschillende instrumenten leren bespelen.

Oud maar goud
Spelletjes zoals verstoppertje, tikkertje en 10 tellen in de rimboe zijn al een aantal jaar oud, maar zullen nooit vergeten. Kinderen genieten van de spanning die bij deze spellen komt kijken. Ze worden getriggerd om creatieve verstopplaatsen te zoeken, snel en slim te zijn. Met deze spellen kunnen kinderen zeker hun energie kwijt!

Tussen al het spelen door is het goed voor de kinderen om even te rusten. Bied je kind rust aan door een glaasje drinken aan te bieden of door te vragen hoe het op school was. Zo krijgt jouw kind de benodigde rust om daarna weer lekker verder te gaan spelen.

VorigeDrie lessen over duurzaamheid; van spouwmuurisolatie tot duurzame fashion
VolgendeMiddelbare scholieren maken eigen Jongerenjournaal
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter