Nieuw initiatief Voertuigtechniekdagen van start

Voertuigtechniek is essentieel om de Nederlandse economie draaiende te houden. In de branche zijn zo’n 30.000 mensen aan het werk. Het is een branche die razendsnel verandert, onder meer door de elektrificatie van het wagenpark. Er is een nijpend tekort aan nieuw personeel. Ruim 1.700 bedrijven die lid zijn van FOCWA (branchevereniging voor schadeherstelbedrijven), RAI CarrosserieNL, VACO (bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche) en Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf (OOC) zetten daarom voor de eerste keer tegelijkertijd de deuren van hun werkplaatsen open om potentiële werknemers kennis te laten maken met het vak. Dit gebeurt tijdens de ‘Voertuigtechniekdagen’, een nieuw initiatief dat vanaf nu tot en met eind februari 2023 loopt.

Via de campagne-website datiseengave.nl kunnen geïnteresseerden eenvoudig digitaal een afspraak maken bij een werkplaats in de buurt. Door de vele aangesloten bedrijven is er voor iedere bezoeker altijd een gave werkplaats dichtbij. Hier kunnen jongeren of andere geïnteresseerden een opleiding volgen terwijl ze direct al geld verdienen of mooier nog; een gave baan vinden die echt bij ze past.

Vervolg op succesvolle campagne ‘Voertuigtechniek, dat is een gave’

FOCWA, RAI CarrosserieNL, VACO en OOC hebben sinds 2021 de handen ineengeslagen om mensen enthousiast te maken voor het werken binnen de sector. In dat jaar lanceerden zij de succesvolle campagne ‘Voertuigtechniek, dat is een gave!’. Jongeren kregen vorig jaar alles rondom voertuigtechniek online te zien. Circa 1,3 miljoen mensen werden met de campagne bereikt. De ‘Voertuigtechniekdagen’ is het vervolg hierop. Nu kunnen geïnteresseerden hun toekomstige werkplek ook echt zien en potentiële werkgevers en collega’s spreken. Het innovatieve karakter van het werken in de carrosserie, schadeherstel en banden- en wielenbranche staat centraal.

Blik op de werkplaats vergroot het enthousiasme

Manager sociale zaken en HR Erwin Holterhues van VACO beschrijft waarom het zo belangrijk is dat er aandacht is voor het werken in de voertuigtechniek. “We merken dat als jongeren en hun ouders in een bedrijf kijken ze vaak heel enthousiast weggaan. Ze zijn blij verrast door de veelzijdigheid van de werkzaamheden en de moderne technieken waarmee gewerkt wordt. Door onder meer de intrede van elektrische (vracht)auto’s vraagt het werken aan deze voertuigen nieuwe en andere vaardigheden. Instroom van jonge vakmannen en – vrouwen is essentieel. De vraag naar nieuwe medewerkers is groot en hard nodig om Nederland ook in de toekomst rollend te houden.” Uit onderzoek dit jaar onder leden van FOCWA en RAI CarrosserieNL blijkt dat voldoende personeel voor 74 procent van de bedrijven één van de grotere uitdaging is.

Winactie

Tijdens de ‘Voertuigtechniekdagen’ maken bezoekers, naast het verbreden van hun kennis over de branche, kans op verschillende prijzen. Zo zijn onder meer een PlayStation 5 met racestoel en -spellen of een kart arrangement met vijf vrienden te winnen. Kans maken hierop gebeurt simpelweg door het bezoeken van een werkplaats.

VorigeMinder opleidingen en cursussen gevolgd voor werk
VolgendeKlanttevredenheid is de sleutelfactor voor succes
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter