5 tips om extra zakcentje te verdienen naast baan als docent

Hoewel leraren in het primaire en het voortgezet onderwijs sinds juli dit jaar een loonsverhoging hebben gekregen, levert het werk als docent nog steeds geen vetpot op. Het is dus niet zo vreemd dat een deel van de docenten in Nederland extra inkomsten zoekt om wat beter rond te kunnen komen.

De vraag is natuurlijk: waarmee kun je wat extra geld verdienen zonder dat je daar veel tijd aan kwijt bent? Onder andere door te investeren in obligaties of door een webwinkel te beginnen naast je baan. In dit artikel vertellen we je er meer over.

1. Beleggen in obligaties naast je werk als docent

De laatste jaren zijn Nederlanders alsmaar meer gaan beleggen, waaronder in obligaties. De markt is toegankelijker geworden en mede door het internet is het gemakkelijk om meer te weten over investeren in obligaties en andere beleggingen. Het is aan te raden om je altijd eerst goed in te lezen voordat je ergens je geld in stopt.

Obligaties lijken bijvoorbeeld veel op aandelen, maar zijn toch net even anders. Je krijgt bijvoorbeeld geen stukje van het bedrijf in handen, maar je ontvangt rente in ruil voor een uitgeleend bedrag. Daar hoef je verder zelf niet veel voor te doen en je kunt er op de langere termijn een aardig zakcentje aan overhouden. Daardoor is het ideaal voor mensen met een druk beroep, zoals docenten.

2. Investeer in cryptocurrency voor extra geld

Naast obligaties (en gewone aandelen) is het wellicht interessant om ook te investeren in cryptocurrency. Net als beleggen is investeren in crypto niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Dat had je misschien jaren geleden echt niet verwacht! Ook bij crypto geldt: lees je goed in zodat je in ieder geval een beetje weet wat je doet. Alleen met voldoende kennis kun je uiteindelijk rendement halen uit je investering in Bitcoin of een andere munt.

Wat je ook moet weten, is dat je altijd voor de lange termijn moet beleggen. Op de korte termijn is de koers te volatiel waardoor de kans klein is dat je er geld mee kunt verdienen. Is cryptocurrency als hogere wiskunde voor je? Misschien kan een expert op het gebied van crypto je een handje helpen zodat je daadwerkelijk wat extra's kunt verdienen met je investering naast je baan.

3. Zet een webwinkel op in schoolspullen

Wil je het liever iets dichter bij je eigen baan en niche houden? Wellicht is het opzetten van een webwinkel in schoolspullen dan iets voor jou. Een webshop oprichten is iets wat iedereen kan doen. Houd er wel rekening mee dat dit best wat tijd kost naast je gewone baan. Je moet immers bestellingen aannemen en bijhouden, inpakken en verzenden. Ook moet je een webwinkel (laten) maken en voor een voorraad zorgen.

Tegenwoordig is het populair om een webwinkel op basis van dropshipping te doen. In dat geval hoef je geen magazijn of opslagplaats te hebben, omdat de bestellingen direct vanuit de leverancier naar de klanten worden gestuurd. Dat is ideaal wanneer je niet heel veel tijd of ruimte over hebt om een webwinkel te runnen, maar wel wil profiteren van de financiële voordelen van zo'n winkel.

4. Klim in de pen en blog over het leven als docent

Heb je een talent voor schrijven? Kijk dan eens of bloggen iets voor je is. Het wereldwijde web staat vol met interessante blogs van onder andere reizigers, beautylovers en marketeers. Docenten bloggen eigenlijk maar weinig en dat terwijl het ontzettend interessant kan zijn voor andere docenten én voor ouders van schoolgaande kinderen!

Daarbij kun je met bloggen ook het één en ander verdienen. Zo wordt er vandaag de dag veel gewerkt op basis van linkbuilding waarbij je, tegen betaling, een artikel schrijft over of voor een ander bedrijf en dat artikel op je eigen blog plaatst. Ook kun je aan affiliate marketing doen waarbij je een passief inkomen vergaart op basis van partnerlinks op je website. Zeker een tip om je eens in te verdiepen!

5. Geld verdienen met het populaire TikTok

Tot slot iets wat je misschien al eens voorbij hebt zien komen: docenten die allerlei grappige filmpjes maken op TikTok. Dit sociale platform is een regelrechte hit bij leerlingen en hun ouders. Niet zo gek dus dat een account van een docent goed scoort bij dit publiek! Het leuke is dat je met TikTok ook nog eens geld kunt verdienen en dat terwijl je gewoon bezig bent met je werk als leraar.

Het kost weliswaar even tijd om volgers te vergaren, maar zodra je die eenmaal hebt kun je betaalde samenwerkingen aangaan met grotere merken en kun je advertenties plaatsen waar je geld mee kunt verdienen. Zelfs met TikTok kun je aan affiliate marketing doen. Kortom: er zijn genoeg manieren om als docent een zakcentje te scoren naast het werk als leraar. Is TikTok niets voor jou dan is dat wellicht investeren in obligaties of een webshop.

VorigeRoep om toekomstbestendig curriculum economieonderwijs steeds luider
VolgendeKansengelijkheid vraagt om gratis onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter