Studenten gaan voor volle e-waste bakken

Volle Wecycle-inleverbakken tijdens Greenweek. Dat is een doelstelling van de studenten van het Mbo College Airport in Hoofddorp die daar komende week hun “Greenweek” organiseren. Een groep studenten organiseert allerlei activiteiten om alle studenten en docenten te laten nadenken en stilstaan bij duurzaamheid. Een voorbeeld hiervan is een inzamelactie voor afgedankte kleine apparaten in de school.

Recycling van e-waste is heel belangrijk, zeker voor een generatie die is opgegroeid in een wereld waarin bijna alle producten die ze gebruiken een stekker of batterij hebben. Volle Wecycle-inleverbakken zijn niet alleen goed voor het milieu, deelnemers maken zo ook nog kans op een leuke prijs. Jan Vlak, directeur van Stichting OPEN, de organisatie van de Wecyclecampagnes en -inleverpunten: “Het is mooi om te zien dat deze studenten zo bewust bezig zijn met duurzaamheid. Met deze inzameling van e-waste creëren zij extra bewustwording voor het op de juiste manier inleveren van afgedankte apparaten. Wij steunen deze actie dan ook van harte.”

Als het de school lukt om deze bakken allemaal te vullen met kleine afgedankte apparaten, dan stelt Wecycle bioscoopbonnen ter beschikking om te verloten onder de leerlingen die hebben meegedaan. De initiatiefnemers van de Greenweek zeggen over de activiteiten: “Deze week laat onze medestudenten echt even stil staan bij wat zij zelf kunnen doen voor ons milieu. Deze actie met afgedankte apparaten is daar een goede, leuke manier voor. Veel jongeren staan er niet bij stil dat als apparaten op de juiste manier worden ingeleverd deze kunnen worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen.”

VorigeDigilessen van het UMU
VolgendeOnderwijsraad: Laat Nationaal Programma Onderwijs opmaat zijn
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter