Opening Koningsspelen bij het NOS Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal doet live verslag van de opening van de negende editie van de Koningsspelen op vrijdag 23 april. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen voor de landelijke opening een bezoek aan Kindcentrum Vlinderslag in Amersfoort. De presentatie wordt vanuit Amersfoort gedaan door Laura Hogendoorn; Evita Mac-nack interviewt het Koninklijk Paar.

Door de coronamaatregelen ziet het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima er dit keer iets anders uit dan eerdere jaren. Er is dit jaar geen gezamenlijk ontbijt en het programma vindt buiten plaats. Daar speelt het paar in teams met kinderen van Kindcentrum Vlinderslag een kennisquiz. Evita Mac-nack spreekt de koning en koningin over het belang van sport, bewegen en goede voeding in coronatijd.

Op het schoolplein presenteren Britt Dekker en Ron Boszhard de openingsceremonie; het officiële startsein geeft het koningspaar samen met leerlingen van de Vlinderslag. Aansluitend verzorgt Kinderen voor Kinderen de warming-up op het nummer ‘Zij aan Zij’, waarna voor scholen in het hele land de sportieve dag van start gaat.

Koningsspelen
De Koningsspelen worden sinds de inhuldiging van Koning Willem-Alexander in 2013 ieder jaar gehouden op de vrijdag voor Koningsdag. Vorig jaar werd de openingsceremonie vanwege de corona-uitbraak afgelast. Het doel van de Koningsspelen is kinderen en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen niet alleen heel gezond, maar vooral leuk is. Dit jaar doen er aan de Koningsspelen ruim 1,3 miljoen kinderen mee afkomstig van zo’n 6100 scholen in Nederland, Caribisch Nederland en Nederlandse scholen in het buitenland.

NOS Jeugdjournaal Koningsspelen
Vrijdag 23 april, 09.15-09.30 uur, Zapp/NPO 3

Vorige2021, de Staat van het Onderwijs: wat nu?
VolgendeLater selecteren geeft leerlingen meer kansen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter