Voordelen van werken met een laptop op school

Kinderen worden steeds meer digitaal opgevoed. Telefoons, laptops en tablets zijn nu dan ook de normaalste zaak van de wereld. Digitaal onderwijs en werken met een laptop op school brengt veel voordelen met zich mee. Leerlingen hoeven niet meer na te denken over boeken, schriften en allerlei andere benodigdheden. Wij hebben een aantal voordelen voor jullie op een rijtje gezet.

Kosten
Te beginnen met de kosten. Een boekenpakket kan al snel een aantal honderden euro’s kosten. Daar worden ook wel eens licenties voor aangeboden om toegang te krijgen tot lesmateriaal online. Uiteraard zijn die licenties ervoor bedoeld om later op de website via een laptop te werken aan de opdrachten. Het komt er dan op neer dat er nog steeds een laptop nodig is. Een stapel boeken in combinatie met een benodigde laptop kost dus eigenlijk nog veel meer. Daarnaast is het gemakkelijker voor leerlingen om een laptop mee te nemen in plaats van veel verschillende boeken, die soms ook thuis worden vergeten…

Digitaal lesmateriaal
Bij het digitaal lesgeven kan gebruik gemaakt worden van afbeeldingen, video’s of apps om de lesstof te ondersteunen. Daardoor kan leren leuker en interactiever worden gemaakt. Doordat kinderen via een app of een website op de laptop een leuk spel kunnen spelen, wordt de leerstof beter onthouden en wordt het leren makkelijker gemaakt. Digitaal lesmateriaal zorgt ook voor actualiteit. Nieuwe bronnen worden daardoor ontdekt, terwijl oude boeken vaak niet meer up to date zijn.

Ontwikkeling
Met een laptop op school leren leerlingen en studenten om digitaal de weg te vinden, wat de ontwikkeling zal bevorderen. Daarnaast is het belangrijk dat zij leren omgaan met bronnen op het internet. Wat is betrouwbaar en wat is onbetrouwbare informatie? Daarnaast leren zij ook om creatief te worden door presentaties en andere opdrachten online te creëren.

Van leerling naar student
Gaan leerlingen binnenkort studeren? Geef ze dan een aantal tips mee om het ze wat makkelijker te maken! Een goede laptop met voldoende geheugen, een studenten inboedelverzekering voor als ze het huis uit gaan en een (online) agenda om de zaken goed op orde te houden. Als een leerling een nieuwe laptop voor studenten moet aanschaffen, is het belangrijk om kritisch te kijken naar de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Is de laptop die wordt aangeschaft gemakkelijk om in gebruik te nemen? Staan er de juiste apps en tools in? Is de laptop goed beoordeeld vergeleken met andere laptops? Er is onwijs veel keus, maar er zitten genoeg laptops bij die ideaal zijn voor leerlingen en studenten.

VorigeNieuw onderzoek: de leescultuur van jongeren
VolgendeSchoolpleinen moeten op de schop voor gezonde groene generatie
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter