Nederland krijgt recycle’lesje’

Dat is de insteek van de nieuwe campagne van Wecycle. Apparaten komen in verschillende maten en de juiste e-waste inleverplek vinden, valt nog niet mee. En waarom liggen er in veel huizen nog steeds apparaten waarvan veel kinderen niet eens meer weten waar ze voor dienen? Met ludieke online video’s wordt Nederland een spiegel voorgehouden en krijgen mensen tips om hun recyclevaardigheden te verbeteren op het platform voor duurzame keuzes: watismijnapparaatwaard.nl.

De “lessen” worden gegeven door onze jonge Wecycle Wijsneus. Uit onderzoek door Motivaction is gebleken dat 74% van de ouders (met ten minste één (volwassen) kind boven de 12) vaak het idee heeft dat hun kinderen nu meer leren over afval scheiden dan zij leerden op deze leeftijd. Wecycle werkt al vele jaren samen met basisscholen om kinderen met acties en educatief materiaal bekend en vertrouwd te laten maken met het recyclen van afgedankte elektrische en elektronische apparaten en lampen (e-waste). Bekijk de video's op watismijnapparaatwaard.nl

Over Stichting OPEN en Wecycle
Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Ons doel is om de wettelijke inzameldoelstelling van 65% te behalen én e-waste circulair te maken. Dit doen we samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners. Onder de naam Wecycle voeren we campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren. Consumenten en professionals kunnen hun e-waste gratis inleveren bij een van onze 13.000 Wecycle-inleverpunten door het hele land.

VorigeWerkdruk in het basisonderwijs moet omlaag
VolgendeGratis trainingsdagen om inzetbaarheid leerlingen mobiliteitsbranche te verhogen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter