JoJoschool geeft 27,5 miljoen aan online lesmateriaal weg om middelbare scholieren te helpen met leerachterstanden

JoJoschool, de Delftse startup die een online leerplatform ontwikkelde voor het voorgezet onderwijs, start de campagne ‘Laat ze niet zakken’. Ze geven online les- en trainingsmateriaal weg aan alle bovenbouwleerlingen van havo en vwo in Nederland. Leerlingen mogen gratis één vak uitkiezen waarin ze extra ondersteuning nodig hebben om achterstanden weg te werken voor hun eindexamen of overgangstoetsen. Deze hulpactie heeft een waarde van 27,5 miljoen. JoJoschool wil leerlingen zo een steuntje in de rug geven in deze lastige coronatijd.

Laat ze niet zakken
JoJoschool stelt voor elke bovenbouwleerling havo en vwo (4-5 havo en 4-6 vwo) één vak naar keuze gratis beschikbaar op het online leerplatform jojoschool.nl. Leerlingen kunnen hier online lessen volgen die gegeven worden door vakdocenten in beeld, waarvan meer dan 85% een eerstegraads docententitel heeft. Ze kunnen (examen)opgaven maken en via de live chatfunctie vragen stellen aan elkaar. ‘Hiermee kunnen zij achterstanden door het onderwijs op afstand wegwerken, waardoor zij een grotere kans hebben om het eindexamen te halen of over te gaan naar het volgende leerjaar. Dat neemt een deel van de extra stress weg waarmee deze leerlingen te maken hebben als gevolg van de coronamaatregelen,’ aldus Binnerts, medeoprichter van JoJoschool.

Geen tijd te verliezen
Joost Binnerts: ‘Er is geen tijd te verliezen voor bovenbouwleerlingen. De eindexamens en laatste toetsperiodes komen eraan en veel leerlingen hebben achterstanden opgelopen door het onderwijs op afstand. Scholen kunnen op korte termijn niet zelf voor alle leerlingen bijles- en examentraining organiseren. Daar is niet genoeg capaciteit voor. Commerciële aanbieders van (online) bijles en examentraining bieden niet allemaal even goede kwaliteit en bovendien brengt het flinke kosten met zich mee die lang niet alle ouders zich kunnen veroorloven. Het ministerie van OCW heeft een website gemaakt waarop ze lesmateriaal en oefenexamens beschikbaar stellen. Dit is een mooi initiatief, maar niet voldoende om te voorzien in de noodzaak aan goed, compleet en leuk online lesmateriaal. Daarom hebben we besloten om zelf actie te ondernemen door deze campagne te starten.’

Aanmelden
JoJoschool stuurt een e-mail naar alle schoolleiders havo en vwo in Nederland en naar vijftienduizend docenten. Scholen kunnen een licentie voor hun leerlingen aanvragen via www.laatzenietzakken.nl. Vervolgens kunnen leerlingen inloggen op het platform van JoJoschool en aan de slag met het vak naar keuze. Er zijn geen voorwaarden aan de actie verbonden, het account stopt automatisch en er is geen verplichting tot de aankoop van meer vakken. Ook is de privacy van leerlingen gegarandeerd, hun gegevens worden niet gebruikt voor commerciële of andere doeleinden. Scholen en leerlingen kunnen tot 15 november 2021 gebruik maken van dit aanbod.

Vmbo en onderbouw
JoJoschool is in de startup-fase en heeft op dit moment nog geen aanbod voor vmbo en onderbouw. Met ingang van het nieuwe schooljaar is het platform aangevuld met online les- en oefenmateriaal voor deze leerlingen. Joost Binnerts: ‘We vinden het heel jammer dat we vmbo- en onderbouwleerlingen nu nog niet kunnen helpen. Daarom duurt onze actie tot 15 november 2021, zodat deze leerlingen vanaf september ook nog gebruik kunnen maken van gratis online les en training voor één vak naar keuze op jojoschool.nl

Vorige14 maart: Lijsttrekkers te gast in studio van het NOS Jeugdjournaal
VolgendeVVD grootste partij bij Scholierenverkiezingen 2021
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter