Schoolfilm van de Maand september: Munya in mij

De korte animatiefilm Munya in mij is geselecteerd als Schoolfilm van de Maand in september. Schoolfilm van de Maand is een onderdeel van het initiatief Film in de Klas (NFF, NPO Start, Schooltv, Netwerk Filmeducatie) dat docenten jaarrond gratis filmeducatie biedt in de vorm van films van de beste Nederlandse makers, met filmlessen nieuwe stijl voor in de klas of online. In september kijk je met de klas naar Munya in mij.

De tienjarige Munya heeft een moeilijke relatie met haar moeder en wordt gepest door de kinderen uit de buurt. Toch vindt ze de kracht om voor zichzelf op te komen. De decors, de muziek en de herkenbare emoties zorgen ervoor dat van stof gemaakte Munya echt tot leven komt. Deze korte film inspireert leerlingen om zichzelf te zijn. Door het bijhorende lespakket ontdekken kinderen hoe de makers te werk zijn gegaan en hoe ze de ontwikkeling van de hoofdpersoon in beeld brengen. Ook worden de leerlingen uitgedaagd om zelf een stop motion verhaal te maken, met behulp van de populaire video-app TikTok.

Film in de Klas werd vorig jaar gelanceerd om scholieren door heel het land met de Nederlandse film en beeldcultuur in contact te brengen en hen bewust te leren kijken. Film in de Klas geeft docenten de mogelijkheid filmeducatie gemakkelijk in het onderwijs op te nemen. De films en lespakketten zijn gratis beschikbaar op schooltv.nl/filmindeklas.

VorigeActiegroep lanceert ‘Duits werkt!’ op de Dag van de Duitse taal
VolgendeGrote meerderheid basisscholen geeft les over relaties en seksualiteit
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter