Doe mee aan de CanSat competitie! Leerlingen maken eigen satelliet en lanceren deze met een echte raket

Maak van een frisdrankblikje (Can) een satelliet (Sat) met een missie; dat is de opdracht van de CanSat competitie. Teams van leerlingen uit de bovenbouw ontwerpen en bouwen hun eigen satellieten. De beste teams lanceren hun CanSat met een raket en voeren hun missie uit. Alle onderdelen van een echt ruimtevaartproject komen terug tijdens de competitie. De leerlingen werken intensief samen en doen ervaring op met het bouwen van een complex systeem waarbij verschillende disciplines een rol spelen. Het computerplatform Arduino wordt hierbij als basis gebruikt. Teams kunnen hun proposal inleveren tot 8 oktober. Meer informatie en een impressie van de competitie vind je op www.cansat.nl.

VorigeKrachtgericht coachen: effectief middel voor de lerende onderwijsorganisatie
VolgendeHoe werkt CBD olie?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter