Laat je kind eigen games maken met CodeLab van Lyceo!

Gamen is natuurlijk erg leuk, vooral tijdens regenachtige dagen of de schoolvakanties. Maar je eigen game programmeren is natuurlijk nog veel leuker! Met CodeLab van Lyceo leren kinderen snel de basis van het programmeren, en bouwen ze hun eigen game.

Hoe werkt de cursus leren programmeren van Lyceo?
Tijdens een CodeLab, oftewel een cursus leren programmeren, krijgen kinderen op hun eigen niveau les van ervaren begeleiders. De basis van het programmeren wordt ze uitgelegd, en al snel beginnen ze met het maken van hun eigen spelletje dat ze bijvoorbeeld op hun telefoon kunnen spelen. Omdat de lessen in kleine groepen worden gegeven kan iedereen vragen stellen en persoonlijk worden begeleid. Hierdoor kunnen de jonge programmeurs makkelijk op hun eigen tempo leren.

Voor de jongste deelnemers worden er lessen op woensdagmiddag georganiseerd. Gedurende 8 weken krijgen de kinderen uit groep 7 en 8 elke woensdagmiddag 3 uur les. Voor de wat oudere deelnemers van de middelbare school zijn er weekendlessen. Ook dit programma duurt 8 weken. Er is een 3 uur durende les op zaterdag of zondag, in de ochtend of de middag.

Middelbare schoolleerlingen beginnen op Level 1, en worden ingedeeld op vmbo en havo/vwo niveau. Na het afronden van Level 1 is het mogelijk om aan Level 2 te beginnen om de game en kennis uit te breiden.

Als je liever wil dat je kind de cursus leren programmeren tijdens de vakantie volgt, dan is dat ook mogelijk. Zo worden er door het hele land driedaagse cursussen georganiseerd. Op de derde dag laten de kinderen hun zelf geprogrammeerde game zien aan familie en vrienden.

Wat je leert tijdens een CodeLab
Naast het bouwen van een game leren de kinderen ook bepaalde computervaardigheden die tegenwoordig steeds belangrijker zijn. Ook wordt er uitleg gegeven over het bouwen van een website, of het programmeren van een robot. Al met al is deze ervaring niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk. Want hoe gaaf is het als je aan je vrienden kunt laten zien dat je een eigen game hebt geprogrammeerd?

Huiswerkbegeleiding op een Lyceo locatie
Lyceo wil scholieren op zoveel mogelijk vlakken helpen, en biedt daarom ook huiswerkbegeleiding aan. In kleine groepen helpen de begeleiders je kind bij het maken van de opdrachten, het begrijpen van de lesstof en het plannen van al dat huiswerk. De bedoeling is dat de leerling meer zelfvertrouwen krijgt, een betere manier van werken aanleert, en zijn of haar huiswerk beter plant zodat het altijd op tijd af is. Deze vaardigheden komen tijdens de volgende schooljaren natuurlijk nog zeer goed van pas!

De huiswerkbegeleiding begint met de studievaardigheden- en motivatietest. Hierdoor is het mogelijk de begeleiding aan de leerling aan te passen, zodat iedereen op zijn eigen niveau en op zijn eigen manier werkt en vooruitgang boekt.

Lyceo biedt deze huiswerkbegeleiding op diverse locaties in Nederland, waardoor er altijd wel iets in de buurt is. Zo hoeven kinderen niet lang in de auto, trein of bus te zitten om naar de begeleiding te gaan.

VorigeGeen eindtoets in groep 8 dit jaar
VolgendeUitgeverijen stellen digitaal lesmateriaal gratis beschikbaar
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter