Voordelen van de studenten creditcard

De studenten creditcard biedt gebruikers een beetje extra betaalgemak. Bedragen die betaald worden met een creditcard hoeven vaak pas een tijd later betaald te worden. Daarnaast zijn de meeste producten die aangeschaft worden met een creditcard standaard maar liefst 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging. Een creditcard voor studenten is vaak voordeliger dan een normale creditcard omdat studenten het nu eenmaal niet heel erg breed hebben. De verschillen tussen de beschikbare creditcards zijn redelijk groot. Het vergelijken van creditcards is daarom zeker aan te raden voordat de keuze voor een bepaalde creditcard gemaakt wordt.

Aankopen verzekerd
Aankopen die u afrekent met een creditcard zijn standaard 180 dagen verzekerd tegen schade, diefstal en verlies. Aan deze aankoopverzekering zijn enkele vereisten verbonden. Zo mag eventuele schade niet het gevold zijn van een eigen foutief handelen en mag de schade ook niet zijn veroorzaakt door een overstroming of aardbeving. Wat dat betreft is de aankoopverzekering vergelijkbaar met bijvoorbeeld een inboedelverzekering. Zo betaalt u in sommige gevallen ook een eigen risico. De voorwaarden verschillen lichtjes per creditcard aanbieder. Ook de periode waarin het aangekochte product verzekerd is verschilt per aanbieder. Dat kan variëren van 90 dagen tot 365 dagen.

Studenten creditcard kosten
Aan de studenten creditcard zijn kosten verbonden. Deze kosten bestaan uit een jaarlijkse bijdrage en eventuele commissies over bedragen die u betaald heeft met de creditcard. Over creditcardbetalingen betaalt u maximaal 14% rente. Dit maximum tarief is wettelijk vastgelegd en is dus echt een maximum.
Welke kosten van meer invloed zijn op uw totale kosten hangt af van de manier waarop de creditcard gebruikt wordt. De meeste mensen gebruiken de creditcard slechts sporadisch. Bij sporadisch gebruik zijn vooral de jaarlijkse kosten van belang. Wanneer de creditcard intensief gebruikt wordt, zijn de rentes die u betaalt belangrijker dan de jaarlijkse kosten.

Studenten creditcard vergelijken
Er zijn een boel creditcards beschikbaar, ook voor studenten. En daarom valt er aardig wat te vergelijken. Een creditcard vergelijken is dan ook zeker geen overbodige moeite. Door creditcards te vergelijken is de kans namelijk groot dat u uiteindelijk goedkoper uit bent. Daarnaast bieden de vergelijkingswebsites vaak duidelijke informatie die bij de aanbieders zelf vaak weggestopt wordt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een eigen risico bedrag wanneer u schade claimt of de kosten voor geldopname. Dit soort informatie wordt bij de officiële aanbieders van creditcards namelijk redelijk goed verstopt. Door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite voor creditcards is de kans dat u de beste keuze maakt een stuk groter.

VorigeWeek van het geld 2020 afgelast na extra maatregelen COVID-19
VolgendeWat is het effect van het belonen van je leerlingen?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter