Red de Krommies: Gratis lesmateriaal over groente en fruit

Voedselverspilling is een enorm probleem. Een derde van al het voedsel in de wereld wordt verspild. Groente en fruit maakt het grootste deel uit van deze verspilling. Dit wordt gedeeltelijk veroorzaakt door de strenge kwaliteitseisen voor groente en fruit. Deze eisen zijn vaak gericht op het uiterlijk, terwijl dit vaak niet belangrijk is voor een vers, veilig en lekker product. Consumenten zijn er echter door het aanbod aan gewend geraakt dat groente en fruit er ‘perfect’ en uniform uitziet. Maar de natuur maakt geen eenheidsworst en zorgt juist voor diversiteit. Door kinderen al jong te leren dat kromme groente en fruit net zo lekker is, hoopt Kromkommer de kwaliteitsperceptie te veranderen, zodat de producten wel een kans maken op een plek in het schap en niet meer verspild worden.

Wie is Kromkommer?
Kromkommer strijdt sinds 2012 voor gelijke rechten van al het groente en fruit. Om ook hartjestomaten, tweebeenpenen en kromme komkommers een kans te geven op een plek op ons bord, zorgt de organisatie op allerlei manieren dat mensen fan worden van kromme groente en fruit. Eerder lanceerde Kromkommer een lijn van kromme groente soepen, een kromme groente en fruit speelset en het kinderboek “Meneer Tweebeenpeen”.

Het lesmateriaal is vanaf nu kosteloos te downloaden door docenten op www.reddekrommies.nl.

VorigeRekenvaardigheden basisschoolleerlingen zijn tijdens de lockdown stil blijven staan
VolgendeSterke stijging van het aantal kinderen dat thuiszit door schoolsluitingen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter