Een nieuwe bureaustoel nodig? Let hierop bij de aankoop!

Het kopen van een bureaustoel kan best een lastig proces zijn. Dit is met name het geval als je elke dag vaak en lang op de stoel zit aan je bureau, wat voor een docent zeker het geval kan zijn. Je zult als leraar dan ook zeker op zoek moeten gaan naar een kwalitatieve bureaustoel die je lichaam goed ondersteund. Toch wordt hier vaak niet naar gekeken. In plaats daarvan wordt juiste de keuze gemaakt op basis van het uiterlijk van de stoel, terwijl dit helemaal niet de belangrijkste functie van een bureaustoel is. Gebruik daarom de onderstaande tips.

Basisonderdelen
Je zult bijvoorbeeld hoe dan ook moeten kiezen voor een bureaustoel die helemaal compleet is. Mogelijk vind je dit heel vreemd klinken, maar er zijn tegenwoordig steeds meer exemplaren op de markt te vinden waarbij het uiterlijk voor de ontwerper belangrijker is geweest dan de functionaliteit. Jij moet je juist op de functionaliteit van de stoel richten. Zo zul je moeten kiezen voor een bureaustoel met een vijfpotige kruisvoet met wielen zodat je wat mobiliteit hebt. Ook zal een comfortabele rugleuning natuurlijk geen overbodige luxe zijn, net zoals twee armsteunen. Een lekker zitvlak is uiteraard ook van belang.

S vorm
De meeste rugleuningen van de bureaustoelen die je tijdens je zoektocht zult tegenkomen volgen de ruggenwervel van de mens niet echt. Dit is het geval doordat de leuningen van de schouders en bovenrug afbuigen. Dit zal voor jou niet echt comfortabel zijn. Daarom moet je op zoek gaan naar een bureaustoel die een rugleuning heeft met een S vorm. Dit zal namelijk de ruggenwervel wel volgen. Het is hierbij bovendien van belang dat de bolling van de rugleuning precies in het holle deel van je rug valt. Misschien is het zelfs mogelijk om dit zo in te stellen.

Bouwkwaliteit
De prijs zal zwaar meetellen bij het aankoopproces, maar dit zou ook moeten gelden voor de bouwkwaliteit. Goedkoop is namelijk in de meeste gevallen duurkoop. In de meeste gevallen zal een goedkope bureaustoel namelijk sneller kapot gaan. Het is daarom van belang om de stoel goed te beoordelen. Zo moet je onder meer kijken naar het materiaal waar het mechaniek van gemaakt is. Een stoel van staal zal natuurlijk langer meegaan dan een exemplaar van kunststof. Ook moet de bureaustoel stevig aanvoelen. Vooral als je aan de zwaardere kant bent is de kwaliteit van de stoel ontzettend belangrijk.

Versteltraject
Ieder mens heeft diverse maten en verhoudingen. Een bureaustoel zou hier zo goed mogelijk aan tegemoet moeten komen. Dit kan met behulp van een hoge mate van verstelbaarheid van de diverse onderdelen van de stoel. Je moet hierbij onder meer letten op het versteltraject van de zitdiepte en de -hoogte. Ook moet de rugleuning verstelbaar zijn, terwijl je de armleuningen ook moet kunnen verstellen. Hoe groter de verstelbaarheid van de bureaustoel is, hoe groter de kans is dat jij er goed op kunt zitten. Dit zal rug-, schouders- en nekproblemen voorkomen, wat zeker van belang is.

VorigeRutgers zegt #TotHier met nieuwe campagne tegen seksueel geweld
VolgendeRekenvaardigheden basisschoolleerlingen zijn tijdens de lockdown stil blijven staan
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter