Maak van een frisdrankblikje een satelliet met een missie

Het is weer zover. Leerlingenteams uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs kunnen zich vanaf 2 september weer aanmelden voor het ruimtevaartproject CanSat.

Wat is CanSat?
Maak van een frisdrankblikje (Can) een satelliet (Sat) met een missie; dat is de opdracht van de CanSat competitie. Teams van 4 tot 6 leerlingen uit de bovenbouw ontwerpen en bouwen hun eigen satellieten. De beste teams lanceren hun CanSat met een raket en voeren hun missie uit. De winnaars van de Nederlandse competitie gaan naar de Europese finale. Alle onderdelen van een echt ruimtevaartproject komen terug tijdens de competitie. De leerlingen werken intensief samen en doen ervaring op met het bouwen van een complex systeem waarbij verschillende disciplines een rol spelen. Het computerplatform Arduino wordt hierbij als basis gebruikt. Meer informatie en een impressie van de competitie vind je op www.cansat.nl.

VorigeWerkdrukaanpak werkt, doorpakken nu nodig
VolgendeMobiele telefoons in de klas: de voor- en nadelen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter