Bespaar tijd, informeer efficiënt met de app van Social Schools

Tijd... We komen het nogal eens tekort. Het gevolg? We ervaren werkdruk. De hoge werkdruk is al tijden een belangrijk onderwerp van gesprek binnen het basisonderwijs. Naast het lesgeven hebben leerkrachten nog tal van andere werkzaamheden uit te voeren. Zoals het bijhouden van de administratie en het inplannen van ouderavonden. De app van Social Schools maakt administreren, organiseren en publiceren een stukje makkelijker. Een veilige en afgesloten app speciaal voor basisscholen, kinderen en ouders.

Organiseren, beheren en verbinden. Drie belangrijke voorwaarden voor een goede informatieverstrekking. Dat komt allemaal samen in de Social Schools app. Een platform om de betrokkenheid tussen ouders van leerlingen en de school te vergroten. De app bevat functionaliteiten die administratie, organisatie en publicatie makkelijker maken. In dit blog lichten we drie tijdbesparende functionaliteiten toe.

Tijdbesparing 1: Administratie centraal
In de app van Social Schools kunnen de persoonsgegevens van alle leerlingen opgeslagen worden. Deze gegevens zijn gemakkelijk te wijzigen. Bijvoorbeeld als een leerling is verhuisd. Ouders kunnen zelf het adres aanpassen. Wat ouders ook zelf kunnen doen is de absentie van hun kind doorgeven, met daarbij de reden van afwezigheid. De leerkracht ziet in één overzicht welke kinderen niet afwezig zijn en met welke reden.

Tijdbesparing 2: Sneller plannen en organiseren
De Social Schools app bevat ook een handige planner. Staat er een informatieavond op de planning? En weten hoeveel ouders er komen? Dan deel je simpel een groepsagenda met een intekenlijst. Ook individuele oudergesprekken zijn op die manier in te plannen. En pak je samen met collega-leerkrachten of ouders een project op? Via de app kun je een taakverdeling maken en delen.

Groep chats starten
Een andere praktische functionaliteit is de groep chats. Deze zijn makkelijk zelf aan te maken en handig om bijvoorbeeld de foto's te delen van het dierentuinbezoek van groep 3a of om te discussiëren binnen een projectgroep over een bepaald onderwerp.

Tijdbesparing 3: Nieuws publiceren
Ouders betrokken laten zijn bij het leerproces van het kind, betekent ook ouders op de hoogte houden van het laatste nieuws. Van het introduceren van een nieuwe leerkracht tot het verwelkomen van Sinterklaas op 5 december. Deze nieuwsberichten zijn te delen via de app en met één druk op de knop door te plaatsen op de website van de school en eventuele social media kanalen.

Samen betrokken
De Social Schools app is ontworpen om makkelijker te communiceren met ouders. Op een prettige en overzichtelijke manier. Daarnaast levert het leerkrachten een aanzienlijke tijdsbesparing op. Niet voor niets wordt de app al door meer dan 1500 basisscholen in heel Nederland gebruikt.

Meer informatie over de Social Schools app? Klik dan hier.

VorigeAngela Jansen-Zandbergen wint 10xBeter Onderzoeksprijs
VolgendeMeisjes op het speciaal onderwijs maken vaker seksuele grensoverschrijding mee
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter