Redenen om uw auto van de hand te doen

Het komt steeds vaker voor dat scholen voor een autovrije ruimte kiezen. Dat betekent dus ook dat het minder aantrekkelijk wordt om de auto te pakken naar uw werk als docent. Wij kopen uw auto wanneer u er voortaan voor kiest om op de fiets te gaan. U hebt hem immers eigenlijk niet meer nodig en kan er zo nog een leuk bedrag aan overhouden. Bovendien kleven er nog veel meer voordelen aan het verkopen van uw vierwieler.

Werken in eigen stad
Natuurlijk is het gebruik van een auto allang niet meer zo vanzelfsprekend als dat ooit was. Er zijn genoeg redenen om nog de auto te pakken, maar wanneer u op een school in uw eigen gemeente werkt, en die nog autovrij gemaakt wordt ook, dan is het eigenlijk niet zo aantrekkelijk om er nog langer de eigenaar van te zijn. Beter is het dan om de auto te verkopen aan iemand die daar wel profijt van heeft.

Minder kosten
Wanneer u niet langer de eigenaar van een auto bent, brengt dat ook een groot kostenvoordeel met zich mee. U hebt aan een fiets immers bij lange na niet zoveel kosten. Denk aan belasting, brandstof, onderhoud en de periodieke APK. Al deze zaken vallen weg. De kans dat u niet tot de grootverdieners behoord is in het onderwijs immers altijd net iets groter.

Het goede voorbeeld geven
Als docent heeft u een voorbeeldfunctie die u graag zo goed als mogelijk vervult. Wanneer u kunt laten zien bewust met de situatie om te gaan, dan zullen leerlingen daarin iets goeds herkennen. Dat geldt zowel voor het respecteren van de autovrije zone, als voor de inzet voor een verbetering van het milieu. In alle gevallen speelt het verkopen van het voertuig immers een belangrijke rol. Een goede reden om er daarom met een goede partij aan te werken.

Een goede prijs krijgen
Er is nog een voordeel dat vooral voor u persoonlijk van belang is; het verkopen van uw auto tegen een goede prijs. Dit moet u natuurlijk altijd maar afwachten wanneer u als particulier zelf probeert een auto te verkopen aan een geïnteresseerde partij. Dat is al reden genoeg om een ervaren specialist erbij te halen en direct optimaal te kunnen profiteren. De kans is groot dat uw auto wordt gekocht door een opkoper, ook wanneer u deze zelf online verkoopt. Door zelf een opkoper te benaderen is de kans groot dat u een hoop tijd bespaart.

VorigeMeerjarig onderzoek naar de kracht van Learning Communities
VolgendeActiviteiten voor de middelbare school
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter