AVS-congres 2019 draait helemaal om ‘Leiderschap in 4D’

Op vrijdag 15 maart 2019 organiseert de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) haar congres. Het thema van dit jaar is ‘Leiderschap in 4D’. Want leidinggeven in een dynamische omgeving is wat het huidige schoolleiderschap kenmerkt. Een visie hebben, samen werken aan een school- en leergemeenschap, netwerken opbouwen en onderhouden en continu bereid zijn tot veranderen en aanpassen. Ben jij ook klaar voor het 4D-leiderschap? Je ontdekt het op het AVS-congres.

‘4D’ staat voor vier kenmerken van goed leiderschap: Duidelijk, Dichtbij, Delend en Dynamisch. Tijdens (plenaire) sessies en workshops leer je van vakgenoten en toonaangevende sprekers alles over deze eigenschappen, en over andere onderwijsthema’s en -ontwikkelingen. Laat je inspireren door onder andere de Amerikaanse onderwijsinnovator Zachary Walker, Arnold Jonk (voormalig hoofdinspecteur bij de Onderwijsinspectie) en Clara den Boer (de Gelukkige School). Ook kom je tijdens de centrale inleiding door Maarten Lamers en Peter van der Putten (Universiteit Leiden) meer te weten over de relatie tussen mens en robot en de rol die robots in het onderwijs kunnen spelen.

Op de informatiemarkt kun je netwerken met (internationale) collega’s, prikkelende pitches volgen over actuele thema’s van onder andere de commissie Duurzaam Vitaal en de Beweging tegen Kindermishandeling én natuurlijk uitgebreid lunchen.

Acties op het AVS-congres
Op de dag van het AVS-congres op 15 maart is door de AOb een lerarenstaking uitgeroepen. De AVS steunt de oproep niet, maar voert voorafgaand aan het congres zichtbaar actie om de eisen van schoolleiders kracht bij te zetten. Als bezoeker kun je op de congresdag je stem laten horen en de brede agenda van de AVS steunen. Tegelijkertijd is jouw aanwezigheid een statement. Met je deelname aan het congres laat je zien dat je je eigen professionalisering serieus neemt, dat je investeert in je persoonlijke ontwikkeling en daarmee in onderwijskwaliteit.

Voor meer informatie en aanmelden: www.avs.nl/congres2019

VorigeJongeren in regie bij onderzoek mentaal welzijn
VolgendeWinnaar NK Debatteren voor Scholieren bekend
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter