Ieder jaar komt er een fotograaf naar de school van uw zoon of dochter. Deze fotograaf zet alle kids op de foto. Samen in de klas, maar ook met broertjes en zusjes en individueel. Veel ouders vinden het erg belangrijk dat hun kind goed op de schoolfoto staat. De schoolfoto’s worden namelijk niet alleen voor praktische doeleinden gebruikt, maar ook vele jaren bewaard als leuke herinnering.

Vindt u het ook belangrijk dat uw zoon of dochter leuk op de schoolfoto staat? Raadpleeg dan de tips in dit artikel voor de perfecte schoolfoto.

Zorg voor de perfecte outfit
De schoolfoto’s die er dit jaar van uw kind gemaakt worden, bewaard u vele jaren. Als u de foto’s over enkele jaren terugkijkt, wilt u niet dat uw kind met een lelijke outfit op beeld staat. Zorg daarom voor de perfecte outfit en u kijkt vele jaren lang met veel plezier naar die leuke schoolfoto’s van uw zoon of dochter.

Besteed extra aandacht aan het kapsel
Niet alleen de outfit van uw kind, maar ook het kapsel van uw zoon of dochter bepaalt hoe leuk de schoolfoto’s eruit zien. U mag dan ook best wat extra aandacht besteden aan het kapsel van uw kind. U kunt de föhn, de stijltang en de krultang best links laten liggen, maar een beetje gel of een ander haarproduct kan wel wonderen doen.

Oefen thuis
Veel kinderen vinden het best spannend om op de schoolfoto te gaan. Om het wat minder spannend te maken voor uw kind, kunt u het fotograferen thuis oefenen. Door thuis te oefenen, vindt uw kind de schoolfoto’s minder spannend. Hij of zij zal minder gespannen op de foto staan en dit levert uiteindelijk een leuker beeld op.

Tip: oefen ook met het maken van foto’s met flits, want veel kinderen knijpen instinctief hun ogen dicht als de camera flitst. Door een paar keer te oefenen met het maken van foto’s, voorkomt u dat uw kind met gesloten of halfdichte ogen op de schoolfoto’s staat.

Leuke schoolfoto? Koop een mooie lijst!
Heeft uw kind een mooie schoolfoto laten maken? Dan kunt u deze bij de school bestellen en vervolgens thuis ophangen. Het enige wat u hier nog voor nodig heeft, is een mooie lijst. Deze kunt u bij een lijstenmaker aanschaffen. Doe de schoolfoto van uw kind in de lijst, hang deze aan de muur en u kunt iedere dag naar die prachtige foto van uw zoon of dochter kijken.