U bent niet ontevreden over uw salaris, maar extra inkomen is natuurlijk altijd welkom. Om extra geld te verdienen, is het niet per se noodzakelijk om een extra baan te nemen. U kunt namelijk ook passief inkomen genereren. In dit artikel leest u hoe u dit kunt doen.

Tip 1: beleg een deel van uw vermogen
Heeft u een aardig bedrag op uw spaarrekening staan? Dan kunt u (een deel van) dit geld beleggen. U kiest helemaal zelf in welk beleggingsproduct u uw geld wil steken. Zo kunt u geld investeren in aandelen, maar ook in bedrijfsobligaties, staatsobligaties, grondstoffen en ga zo maar door. De ene belegging heeft meer risico dan de andere belegging. Het is dan ook verstandig om een beleggingsproduct te zoeken dat bij u past.

Als u wat meer geld op uw spaarrekening heeft staan, kunt u er ook voor kiezen om uw vermogen in vastgoed te investeren. Koopt u een appartement of woning, dan kunt u geld verdienen door dit appartement of deze woning te verhuren. Ook kunt u ervoor kiezen om het pand op te knappen en vervolgens met flinke winst te verkopen.

Tip 2: investeer in vastgoed
De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren in veruit de meeste regio's sterk gestegen. Ook dit jaar zet deze stijging door. In juli 2018 lagen huizenprijzen gemiddeld maar liefst 9% hoger in vergelijking met het jaar ervoor. De verwachting is dat huizenprijzen ook in de komende jaren blijven stijgen. Een investering in vastgoed is daarom zeker dit jaar en komende jaren nog een interessante mogelijkheid. Investeren in vastgoed kan door zelf daadwerkelijk iets te kopen, maar u kunt er ook voor kiezen te investeren in een fonds of aandelen te kopen.

Tip 3: start een eigen bedrijf
Droomt u er al jaren van om iets voor uzelf te beginnen? Dan kan dit ook zeker interessant zijn om passief inkomen te genereren. Overigens verdienen niet alle ondernemers passief geld. Als u voor uzelf wil beginnen om passief geld te verdienen, moet u wel goed nadenken wat voor bedrijf u wilt starten en wat voor producten en/of diensten u wilt gaan verkopen of leveren. In ieder geval is het zeker niet onmogelijk om passief inkomen te genereren als ondernemer. Zelfs als u wil blijven werken als docent, zijn de mogelijkheden groot.

VorigeKoningin Máxima bij ondertekening convenant muziekonderwijs
VolgendeMeer leraren voor de klas door regionale aanpak lerarentekort
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter