Er is tegenwoordig een groot tekort aan goede leraren. Door de hoge werkdruk stoppen veel leraren met werken en daarbij haken veel studenten al af tijdens hun studie. Dit alles maakt dat we nu te weinig leraren in het onderwijs hebben. Doordat het de laatste tijd zo negatief in het nieuws is geweest, maakt dit het ook niet aantrekkelijk voor eventuele toekomstige studenten. En dat is jammer, want wat moeten we doen als dit tekort steeds groter en groter wordt? Daarbij wordt er vergeten dat een baan in het onderwijs een hele leuke baan is, waar je veel voldoening uit kunt halen. Als je het leuk vindt om met kinderen te werken, dan is dit zeker een baan waar veel uitdaging in zit. Yes, het is hard werken. Maar hoe leuk is het als je voor de de klas staat waar je af en toe in een deuk ligt om de humor van kinderen? Het is een leuk publiek en je kunt ze ook nog wat leren. Mocht je nog niet overtuigd genoeg zijn, dan geven we je hieronder nog een aantal redenen om te gaan werken in het onderwijs.

Het is hard werken in het onderwijs, maar je haalt er veel voldoening uit. Je draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen en daarmee aan de samenleving als geheel. School is namelijk een van de belangrijkste basissen van een samenleving, het beroep van een docent is daardoor ook heel belangrijk. Je maakt kinderen klaar voor hun deelname aan de samenleving. Ze groeien uit van kleine wezens tot unieke personen die zelf hun keuzes maken. Als docent help jij ze tijdens dit hele proces, hoe leuk is dat!

Zoals ik al zei hebben kinderen een hele gezonde dosis aan humor. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat het een en al chaos wordt in de klas. Maar een grapje op zijn tijd mag, toch? Soms kun je je lach niet meer inhouden, als er weer een lekker opmerking door de klas heen vliegt. Het is soms lastig om niet te gaan lachen. Als je aan het eind van de dag alles verteld aan je collega´s, kunnen jullie hier allemaal helemaal dubbel om liggen.

Tot slot heb je natuurlijk een heel leger aan leuke collega´s. Jullie zitten allemaal in hetzelfde schuitje en door veel met elkaar te praten over hoe iedereen het aanpakt, kun je nog veel leren. Natuurlijk kun je niet met iedereen vrienden zijn, maar je bouwt met de meeste een leuke en vooral hechte band op.

Nu kan het zijn dat je liever niet voor de klas wilt staan, maar wel in het onderwijs wilt werken. No worries! Dan zijn er natuurlijk nog veel meer andere kanten die je op kunt gaan. Zo kun je bijv. de administratieve richting op gaan. Je bent dan wel aan het werk in het onderwijs, maar in een andere tak. Natuurlijk kun je er dan altijd nog voor kiezen om bijv. misschien ooit nog als docent aan de slag te gaan.

VorigeRuim 1000 euro korting voor nieuwe studenten
VolgendeDrie manieren om slim online te communiceren met middelbare scholieren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter