E-bike steeds populairder onder studenten

Toen de e-bike (elektrische fiets) net een beetje opkwam in de markt, was hij vooral meer gericht op ouderen. De e-bike biedt namelijk gemak en zou een hulpmiddel kunnen zijn in het leven van ouderen. Maar we zagen als samenleving destijds niet de volle potentie van de e-bike in. Deze zou zo veel meer mensen kunnen helpen met het vergemakkelijken van het leven.

De laatste tijd zien jongeren dat ook steeds meer in, en natuurlijk spelen de fabrikanten daar met alle liefde op in. Een e-bike is namelijk niet alleen handig voor het doen van boodschappen, maar ook om de grote afstanden tussen huis en school mee te overbruggen. Of als je helemaal kapot bent van school, dan juist naar huis of werk zonder al te veel moeite. Deze trend ziet men vooral in gebieden waar de afstanden tussen scholen/werkplekken en huizen groter zijn dan gemiddeld. En dat is alleen maar logisch, want heb jij ooit een jongere ontmoet die liever moe dan lui is?

"Dit is geen trend die wij afkeuren", aldus de mensen van beste elektrische fiets.nl. Er zitten namelijk een hoop voordelen aan, vooral als we de e-bike vergelijken met een scooter. Als je op een e-bike zit ben je namelijk erg milieubewust bezig in vergelijking met een scooterrijder. Dat is helemaal te danken aan het feit dat een e-bike niet op benzine, maar elektrisch rijdt. Niet alleen de natuur vindt dat leuk, de portemonnee van de fietser ook. Het kost namelijk een aardig bedrag om steeds te moeten tanken bij een scooter. Die kosten lopen vaak hoger op dan je denkt en daar heb je met een e-bike helemaal geen last van. Daarnaast bespaart de fietser vaak ook nog eens in onderhoudskosten. De ietwat hoge aanschafprijs is het dus helemaal waard, en jongeren blijken dat ook steeds meer in te zien.

Tevens heb je op een e-bike geen helmplicht. Dit is wat jongeren vaak ook beschouwen als irritatie. Het zijn niet alleen de 'looks' die hen tegenhouden, maar ook gewoon het extra gewicht. Want zeg nou zelf, als het niet hoeft, waarom zou je dan een helm bij je dragen?
En ondanks dat er een motor op de fiets zit, ben je toch gezond bezig. Je bent toch bezig met het bewegen van je benen, al gaat dat misschien bijna automatisch. Voordat je het weet, heb je er al 30 minuten beweging op zitten.
De e-bike is daarnaast ook een goede manier om de ochtendspits in het openbaar vervoer te ontwijken richting school.

Door deze ontwikkeling komen er nieuwe modellen op de markt die aansluiten bij de behoeften van deze jongeren. Binnenkort is er voor iedereen wel een e-bike te vinden.

VorigeHelderheid over schoolkosten mbo
VolgendeRuim 1000 euro korting voor nieuwe studenten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter