Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en steeds vaker kiezen mensen voor een sim only abonnement, maar wat is sim only abonnement precies en wat zijn de voordelen ten opzichte van een abonnement met telefoon?

Wat is een sim only abonnement?

Bij een sim only abonnement ontvang je alleen een simkaart van je provider. Je ontvangt dus geen nieuwe telefoon. De simkaart die je ontvangt plaats je in je eigen mobiele telefoon. Let er wel op dat deze simlockvrij moet zijn. Met een sim only abonnement kun je over het algemeen goedkoop bellen, internetten en sms'en.

Een sim only abonnement is vooral geschikt voor mensen die al een toestel hebben dat nog niet aan vervanging toe is. Als je nog een geschikte telefoon hebt is het veel voordeliger om voor een sim only abonnement te kiezen.

Voordelen van een sim only abonnement

Het grootste voordeel van een sim only abonnement is dat deze abonnementen aanzienlijk goedkoper zijn dan telefoonabonnementen met telefoon. Bij abonnementen met telefoon betaal je namelijk ook maandelijks voor de telefoon. Bij een sim only abonnement zijn de maandlasten dus behoorlijk lager.

De prijs van sim only abonnementen is dus lager, maar de keuze in providers is juist groter. Vooral goedkope providers, zoals Youfone, Simpel en Simyo bieden zeer goedkope sim only abonnementen aan, maar geen abonnementen in combinatie met een telefoon. In sommige gevallen is het daardoor voordeliger om een nieuw toestel los te kopen en hierbij een goedkoop sim only abonnement af te sluiten.

Een ander groot voordeel van sim only abonnementen is het feit dat je er in de meeste gevallen voor kunt kiezen om maandelijks op te zeggen. Bij een telefoonabonnement met telefoon sluit je vaak een contract af voor één of twee jaar. Daarnaast is het bij de meeste sim only abonnementen ook mogelijk om je bundel maandelijks naar boven of naar beneden bij te stellen. Een sim only abonnement biedt dus veel meer flexibiliteit.

Bovendien loop je altijd het risico dat je telefoon gedurende de looptijd van je abonnement sneuvelt. Wanneer je hebt gekozen voor een abonnement met telefoon blijf je in dat geval maandelijks afbetalen aan je telefoon. Bij een sim only abonnement heb je hier geen last van.

Sim only vergelijken

Wanneer je van plan bent om een sim only abonnement af te sluiten is het verstandig om eerst verschillende providers met elkaar te vergelijken. Je kunt dan het abonnement afsluiten dat het beste past bij jouw belgedrag. Sim only vergelijken doe je eenvoudig online en is zeker de moeite waard, want de prijzen lopen zeer uiteen.

VorigeVO-raad: Examinering voortgezet onderwijs toe aan herijking
VolgendeBeoordeling leerresultaten basisscholen soepeler bij veel leerlingen die extra aandacht nodig hebben
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter